Preskočite na glavni sadržaj

Alfredu Krupi dodijeljena Nagrada Japanskog nacionalnog udruženja za slikarstvo tušem

Povodom 11. Međunarodne izložbe umjetnosti kineske kaligrafije i slikanja tušem u organizaciji središnjice Međunarodnog društva za kinesku kaligrafiju i slikarstvo tušem (ICCPS - International Chinese Calligraphy and Ink Painting Society) iz Tokija, hrvatskom akademskom slikaru i profesoru crtanja i slikanja Alfredu Freddyu Krupi dodijeljena je Nagrada Japanskog nacionalnog udruženja za slikarstvo tušem (Japan Ink Painting Society Artist Award).
Japansko nacionalno udruženje za slikarstvo tušem iz Kyota jedna je od niza umjetničkih udruga u Japanu i izvan njega koje aktivno surađuju sa ICCPS - Tokyo.

Godišnja ICCPS izložba tradicionalno se održava u Kini, međutim ove godine to nije moguće zbog ograničenja uvjetovanih COVID-19 u Kini, pa je ona organizirana online, kao i prošle godine.
 
Interesantan je podatak da ove godine Krupa obilježava deset godina članstva u sjevernoameričkom ogranku (North American Branch) Međunarodnog društva za kinesku kaligrafiju i slikarstvo tušem (2012.-2022.).

11. Međunarodna izložbe umjetnosti kineske kaligrafije i slikanja tušem u organizaciji središnjice Međunarodnog društva za kinesku kaligrafiju i slikarstvo tušem (ICCPS - International Chinese Calligraphy and Ink Painting Society) može se pogledati na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=ETPyWKcKtIQ