Preskočite na glavni sadržaj

Aleksandar Tomulić i Vladimir Šimunić dobitnici nagrade "Tošo Dabac"

Riječki fotograf Aleksandar Tomulić i član FK Zagreb Vladimir Šimunić dobitnici su nagrade "Tošo Dabac" za 2023. godinu. Svečano uručenje nagrada i otvorernje izložbi nagrađenih autora bit će upriličeno 2. travnja u Galeriji Fotokluba Zagreb, s početkom u 19:30.
vrijeme: 02.04.2024. -
mjesto: Zagreb
Fotoklub Zagreb je još 1975. g. ustanovio ovu nagradu kao trajni spomen na Tošu Dabca, doajena hrvatske fotografije i od tada ova se nagrada kontinuirano dodjeljuje kao jedina hrvatska strukovna nagrada na području fotografije te je vrlo cijenjena među samim fotografima.
Tošo Dabac (1907. - 1970.) bio je svjetski priznat fotograf, jedan od glavnih predstavnika Zagrebačke škole fotografije i nositelj socijalnog smjera u fotografiji.

Nagradu "Tošo Dabac" Umjetnički savjet Fotokluba Zagreb dodjeljuje jednom godišnje i to dvojici autora (jednom članu FK Zagreb i jednom istaknutom fotografskom stvaraocu izvan kluba) za postignuća u fotografskoj umjetnosti te se može dobiti samo jedanput u životu.

Svečano uručenje nagrada "Tošo Dabac" bit će u Zagrebu u utorak 2. 4. 2024. g. u 19:30 sati u Galeriji Fotokluba Zagreb (Ilica 29) kada će biti i otvorene samostalne izložbe dvojice nagrađenih autora.