Preskočite na glavni sadržaj

Alatnica Filmskog foruma za zagrebačke profesore

Filmski forum Udruge 'Djeca susreću umjetnost' i filmski program 'Sedmi kontinent' pozivaju zagrebačke profesore na besplatnu edukaciju o alatima za interdisciplinarno korištenje filmske umjetnosti u nastavi, koja će se održati u utorak, 5. ožujka, s početkom u 18 sati, u kino dvorani Kulturno informativnog centra KIC Zagreb, Preradovićeva 5, 2. kat. Trajanje edukacije je 60 minuta, a prisutni profesori će moći dobiti potvrdu o sudjelovanju.
vrijeme: 05.03.2024. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.sedmikontinent.org/

Filmski forum pokrenut je 2019. godine i redovito okuplja zagrebačke srednjoškolce u Kulturno informativnom centru KIC na besplatnim projekcijama klasika i suvremenih filmskih naslova. Nakon projekcija kroz strukturiranu analizu i interpretaciju isprepleću film s drugim umjetnostima te ga smještaju unutra širih kulturnih i društvenih praksi čime ih se osnažuje za buduće sudjelovanje u konstruktivnoj i osviještenoj konzumaciji i proizvodnji umjetničkih i medijskih sadržaja svih profila.
 
Nastavno na ovaj uspješni program, Udruga Djeca susreću umjetnost otvara Alatnicu za profesore. Voditeljica Filmskog foruma Višnja Pentić s profesorima će pogledati dva uzbudljiva domaća kratka filma te kroz njihovu zajedničku analizu predstaviti način na koji radi s učenicima osnažujući ih za emancipirano, aktivno i progresivno sudjelovanje u kulturnom polju.
 
Udruga Djeca susreću umjetnost potiče filmsku pismenost djece i mladih kroz svoje programe od 2012. godine, a do sada je u njima sudjelovalo 170 tisuća djece. Više o njihovom radu možete saznati na Sedmi kontinent - Razvijamo filmsku pismenost.
 
Višnja Pentić predaje filmološke i medijske kolegije na Učiteljskom fakultetu i Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Objavljuje eseje o književnosti, filmu i likovnoj umjetnosti. Autorica je četiri nagrađivana kratka igrana filma. 2023. objavila je autorsku knjigu Prozori - ogledi iz filmske stvarnosti. Područja užeg stručnog interesa su joj hrvatski film i medijska pismenost djece i mladih.
 
Alatnica Filmskog foruma financirana je od strane Ureda za kulturu Grada Zagreba i provodi se u suradnji s Kulturno informativnim centrom KIC. Sudjelovanje je besplatno, a najava nije potrebna. Više informacija na: info@sedmikontinent.org