Preskočite na glavni sadržaj

AICA: Dijalozi 4 - Jerica Ziherl

Razgovor s Jericom Ziherl u okviru programa AICA Dijalozi održat će se u ponedjeljak, 23. svibnja 2022. u 20 sati, u KIC-u Zagreb.
 
vrijeme: 23.05.2022. -
mjesto: Zagreb
url: https://hsaica.hr/
U sklopu programa AICA: DIJALOZI 4 Hrvatska sekcija Međunarodnoga udruženja likovnih kritičara (HS AICA) predstavlja Jericu Ziherl, povjesničarku umjetnosti, povjesničarku, predavačicu u obrazovnom sustavu i kustosicu, dugogodišnju voditeljicu Galerije Rigo te ravnateljicu Muzeja Lapidarium u Novigradu (2006.–2009. te od 2016.). Autorica je brojnih izložbi, kataloga i ostalih publikacija, a njezini znanstveni i stručni radovi te članci s područja povijesti umjetnosti i povijesti objavljeni su u različitim publikacijama u Hrvatskoj i inozemstvu.
S Jericom Ziherl razgovarat će kolege Branka Benčić, Maja Flajsig i Dalibor Martinis. Razgovor će biti podijeljen u dva segmenta. Prvi dio bavit će se različitim aspektima djelovanja Jerice Ziherl –  kustoskom praksom, suradnjom s umjetnicima, ostvarenim međunarodnim projektima, prednostima i manama kulturnoga djelovanja u malim sredinama (osobito onima turističkog karaktera), studijem povijesti umjetnosti nekad i danas te odnosima kulturne baštine i suvremene umjetnosti. U drugom dijelu razgovora (Obraćam vam se kao čovjek čovjeku) Jerica Ziherl i Dalibor Martinis predstavit će stotinu istarskih postaja na putu za demokraciju.