Preskočite na glavni sadržaj

Advent u ZKM-u: Glazbeni atrij

Unplugged koncerti kvarteta Tonija Starešinića i izvedbe prigodnih hitova i originalne glazbe iz ZKM-ovih predstava moći će se poslušati od 5. do 28. prosinca 2021. u Zagrebačkom kazalištu mladih.
vrijeme: 05.12.2021. - 28.12.2021.
mjesto: Zagreb
url: https://www.zekaem.hr/
Tako od ovog prosinca i atrij Zagrebačkog kazališta mladih postaje nova adventska lokacija u srcu grada na kojoj ćete doživjeti jedinstveni spoj kazališne umjetnosti, glazbe i dobre zabave, po kojima je dvorište Tesline 7 dobro poznato već generacijama Zagrepčana i njihovih gostiju.

Dobitnik Porina Toni Starešinić (klavijature), čine Željka Veverec (vokal), Igor Dorotić (truba) i Đuro Dobranić (bubnjevi), sve redom vrsni glazbenici koji nastupaju uz neke od najpoznatijih hrvatskih pjevača, poput Josipe Lisac i Ede Majke, u spomenutom kvartetu stvaraju  jazz čaroliju. Ovih četvero začaranih glazbenika improvizira i poigrava se ne samo solistički nego i kolektivno sa strukturama i formama te u njihovim rukama od pjesme ostane samo naslov, a svake večeri stvaraju iznova. Na pozornici je uvijek veselo, nepredvidivo i prije svega opuštajuće.
U nastavku večeri, nakon koncerta uđite u kazalište i pogledajte neke od najvećih uspješnica sa ZKM-ova repertoara.

Ulaz na koncerte je slobodan, a ulaznice za kazališne predstave kupujete na blagajni ZKM-a.
 
05. i 11. prosinca
17:30 unplugged koncert – kvartet Tonija Starešinića
19:00  - Čarobnjak iz Oza, predstava u kojoj podjednako uživaju djeca i odrasli i koja vraća u dane spektakularnih produkcija za mlade po kojima je ZKM oduvijek i nadaleko poznat.

16. prosinca
17:30 unplugged koncert – kvartet Tonija Starešinića
19:00 - predstava Ja sam ona koja nisam redatelja Paola Magellija oduševit će sve koji vole velike priče i glumačku virtuoznost.

28. prosinca
18:30 unplugged koncert – kvartet Tonija Starešinića
20:00 - novom predstavom Kamen hrvatskim kazališnim gledateljima predstavit će se zvijezda suvremene europske drame Marius von Mayenburg, a naslovne uloge tumače dvije velike glumice, ZKM-ova Doris Šarić Kukuljica i Mirjana Karanović, glumica Beogradskog dramskog pozorišta.

Opširnije