Preskočite na glavni sadržaj

Adopta objavljuje slikovnicu o posvojenju 'Lastin novi dom'

'Lastin novi dom' naziv je slikovnice Marijane Križanović koja će uskoro izići iz tiska u izdanju Adopte, udruge za potporu posvojenju. Slikovnica donosi dirljivu priču sa spektrom snažnih emocija o lasti Vlasti koja sanja obitelj.
vrijeme: 28.09.2021. -
url: https://adopta.hr/

„Željeli smo stvoriti slikovnicu o posvojenju po mjeri najmlađih. Lastin novi dom dobro će doći posvojiteljima koji sa svojom djecom žele razgovarati o posvojenju, ali i svim drugim roditeljima koji svojoj djeci žele približiti tu temu“, rekla je Dorja Mučnjak, zamjenica predsjednice Adopte i urednica slikovnice.
 
Lastin novi dom deseta je knjiga Marijane Križanović.
 
„Inspirirali su me roditelji posvojitelji, njihove hrabre priče i velika srca, a neke od njih poznajem i osobno. Na hrvatskom jeziku nema puno slikovnica koje se bave ovom izuzetno značajnom temom i to me dodatno motiviralo. Spoznaja što posvojenje znači djeci bez topline roditeljskog doma, dala mi je veliku inspiraciju za pisanje“, kazala je spisateljica za djecu Marijana Križanović.
 
Kako bi tema bila što bliskija djeci, u slikovnici se pojavljuju likovi iz životinjskog svijeta.
 
Njih je vješto, ali s posebnim senzibilitetom za temu posvojenja naslikala Dubravka Kolanović.
 
Spisateljica Križanović o radu ilustratorice je rekla: „Ilustracije su se jednostavno sljubile sa stihovima. Iz njih izviru nevjerojatna toplina i nježnost.“
 
Slikovnica Lastin novi dom bit će predstavljena u studenom – mjesecu posvojenja.
 
O Adopti:
Udruga za potporu posvajanju Adopta nevladina je neprofitna organizacija koju su osnovali posvojitelji i potencijalni posvojitelji. Cilj udruge je da u suradnji sa stručnjacima, institucijama i osobama iz prakse djeluje na stvaranju pozitivnog, ugodnog i podupirućeg okružja za obitelji nastale posvojenjem.