Preskočite na glavni sadržaj

ABC stop animacije - besplatne online radionice za edukatore

Edukativni program o umjetnosti pokreta u animaciji namijenjen je radnicima u kulturi, učiteljima i odgajateljima koji žele na kreativan način unaprijediti svoju nastavu te naučiti djecu medijskoj pismenosti od najranije dobi. Edukatori će znanje i praktično iskustvo ove radionice moći primijeniti u vlastitoj provedbi na nastavnim satovima i prilikom edukacije djece. Radionica je besplatna, a broj prijava ograničen!
vrijeme: 11.01.2022. - 16.03.2022.

Napomena: Radionica se održava jednom tjedno
Voditeljice: Katrin Novaković i Lea Vidaković

Za radionicu nije potrebno prethodno znanje o animaciji jer se tijekom radionice obuhvaća cijeli proces izrade animiranog filma, upoznavanje različitih materijala i tehnika stop animacije, kao i vježbe iz osnova animacije. Radionica je osmišljena na način da svaki polaznik koristi tehničku opremu koja joj / mu je dostupna: mobitel ili tablet i besplatnu aplikaciju za animaciju. Od potrošnih materijala, koristit će se oni koji su već dostupni, kao što je novinski papir, škare, nađeni objekti ili prirodni materijali.
 
Radionica će se održati u 4 termina tijekom siječnja i veljače 2022, a nakon 2 mjeseca će se održati još jedan sat na kojem će polaznici pokazati video zapise koje su napravili djeca na njihovim radionicama te podijeliti vlastita iskustva. Komentirati ćemo njihove pristupe i rezultate te dati dodatne savjete za buduće radionice.
 
Termini radionica za rad s djecom od 5-8 godina:

Utorkom od 18-20h
11.1, 18.1, 25.1, 1.2 i 15.3.2022.
 
Termini radionica za rad s djecom 9+ godina:
Srijedom 18-20h
12.1, 19.1, 26.1, 2.2 i 16.3.2022.
 
PRIJAVE
 
Prednost imaju polaznici/ce iz različitih ruralnih područja RH, zaposleni/ce u školskim i predškolskim, kulturnim i drugim ustanovama za rad s djecom. Molimo vas da se prijavite samo ako ste u mogućnosti prisustvovati na svim navedenim terminima. Radinica se odvija online preko google meet platforme. Veselimo se vašem prisutstvu, kreativnom radu i druženju!
 
Program je podržan od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.