Preskočite na glavni sadržaj

9. Zagreb Book Festival

Deveto izdanje književne i kulturne manifestacije Zagreb Book Festival održat će se od 22. do 26. svibnja u Kulturno-informativnom centru (KIC) te Knjižari Ljevak. Već tradicionalno u fokusu će biti goruća društvena pitanja, književnost, recentna književna djela te domaći i strani autori.
vrijeme: 22.05.2023. - 26.05.2023.
mjesto: Zagreb
url: https://www.zgbookfest.hr/

Ako pogledate nekoliko godina unazad, koliko vam se promijenio život? Jesu li pandemija, potresi, rat, inflacija, tehnološki napredak ostavili tragove na vama i vašoj svakodnevici? Teško je vjerovati da nisu. Upravo zato tema ovogodišnjeg Zagreb Book Festivala je, iako možda jednostavnog naziva, ali nedvojbeno višeslojnog sadržaja, Promjena.
 
Sve što smo prošli i sve što prolazimo donijelo nam je osjećaj nesigurnosti koja je postala temeljni osjećaj današnjice. Prožeti smo strahom - društvenim, političkim, ekološkim, egzistencijalnim. Strahom, kako od budućnosti, tako i nas samih i naših međusobnih odnosa. Sve se događa brzo, lomovi su česti. Nemamo vremena ni pogledati u sebe i proživjeti promjene koje su nas zadesile. Zato je potrebno zastati i zapitati se – jesmo li dobro? Kako se nosimo sa svime što nas je snašlo?  Jesu li nas obuzeli strah i tjeskoba? Kako su se i koliko promijenili naši ljubavni odnosi? Gdje se uopće danas skrila ljubav?  Koliko je snage potrebno pojedincu da se nosi sa svim izazovima koje život tako neumorno baca pred nas? Kakvi smo prema sebi, ali i prema drugima? To su samo neka od pitanja koja ćemo otvoriti na ovogodišnjem Zagreb Book Festivalu.

Sve informacije i novosti o Zagreb Book Festivalu dostupne su na službenoj web stranici Zagreb book festival | Zagreb Book Festival (zgbookfest.hr) i na društvenim mrežama Festivala.