Preskočite na glavni sadržaj

9. Street art festival u Koprivnici

9. Street art festival u Koprivnici
Deveto izdanje Street art festival predstavlja koprivničkoj publici već poznata i neka nova imena, a kao i svake godine murale rade domaći autori te autori iz Hrvatske i regije. Tijekom ovog tjedna, sve do 26. rujna, murali nastaju na nekoliko mjesta u Koprivnici – kod pješačkog podvožnjaka u Kolodvorskoj ulici, igralištu u gradskom parku, zgradi Crvenog križa, Mačkovcu i FUNK-u.
vrijeme: 20.09.2021. - 26.09.2021.
mjesto: Koprivnica
url: https://www.facebook.com/Street-art-festival-414567335352629/

Među prvima su svoje murale počeli izvoditi umjetnici koji se predstavljaju pseudonimima Shy i Blanana, a prošle su godine sudjelovali na festivalu prvi put. Ovi su autori radove napravili kod podvožnjaka i u gradskom parku i uz to pripremaju jedan manji suradnički rad. Prvi dan festivala pripremu je za jedan od velikih ovogodišnjih murala napravila Kristina Ogrinec, također povratnica na festival nakon prošlogodišnjeg premijernog predstavljanja na zgradi FUNK-a. Iako se ove godine smjestila na drugu lokaciju, nije otišla daleko, naći ćete ju kako uređuje veliki zid u Mačkovcu, jednoj od zgrada u Kampusu.
 
Vrijeme je došlo za obnovu murala koji su napravljeni tijekom prvih izdanja festivala, tako će rad Auksa Jednog i Čuvari prirode autora Smao Mao od ove godine biti promatrani jedino na fotografijama, a na istim ćemo zidovima gledati murale nekih novih i nekih starih autora – to su Žuti šafran, Theia i Hans. Ovo troje autora predstavit će se na FUNK-u.
 
U planu je i obnova zida na sportskoj dvorani u Starčevićevoj ulici pa će mural poznatog umjetnika Lonca, popularna „Ribica“ tijekom iduće godine dočekati svojeg nasljednika.
 
Deveti SAF ponudio je i novu lokaciju, a to je zid na zgradi Crvenog križa u ulici Braće Radić. Njega će oslikati umjetnice ojoMAGico i Jana Danilović koje su u Koprivnicu došle nakon vrlo uspješne suradnje na gostovanju u Sisku. Njih ćete moći pratiti sve do vikenda kad će se festivalu pridružiti i Sinko, domaću autor poznat po svojim radovima na Sportskoj dvorani, velikom spremištu u Kampusu gdje je prošle godine izveo monumentalni mural u suradnji s Tanjom Virag. Ove će se godine predstaviti manjim formatom u pješačkom podvožnjaku u Kolodvorskoj ulici.
 
Festival se od 2013. godine odvija u organizaciji Udruge Mamuze, a ovogodišnje izdanje je mali uvod u jubilarni deseti festival koji možete očekivati iduće godine.
 
Program je sufinanciran sredstvima Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice.