Preskočite na glavni sadržaj

9. Plan za bijeg u RadioTeatru: ciklus malih radiofonijskih izvedbi u KunstCaffeu i online

Od 28. do 30. studenog RadioTeatar organizira novi (deveti po redu) 'Plan za bijeg - ciklus malih radiofonijskih izvedbi' raznih autora, mišljen kao nastavak pustolovine koja je započela 2013. predstavom 'Hoerspiel: mala igra za slušanje (i gledanje)'.
vrijeme: 28.11.2022. - 30.11.2022.
url: https://www.facebook.com/radioteatar/

Takav radiofonijski teatar izašao je iz ograničenja radijskih studija, a kazališnoj sceni je pak donio osvježenje promišljanjem zvuka kao pokretača izvedbe i imaginacije, nevidljivog partnera na sceni.
 
Ciklus 'Plan za bijeg' pokrenut je već 2014., sa željom da se ideja radiofonskog teatra istražuje u manje formalnim okvirima nego što je cjelovečernja predstava. Kao i da se širi krug autora, izvođača i publike.

Radi se o hodanju po rubu radija i teatra gdje pozvani umjetnici u zadatosti kraćih formi i malih timova – sasvim slobodno istražuju mogućnosti radiofonije u kontekstu izvedbe uživo.

U sklopu 9. ciklusa, u KunstCaffeu će biti premijerno izvedena radiofonijska izvedba "Oskarov san'', koja donosi intimni susret dvaju medija unutar kojih djeluju dramaturg, dramski pisac i glazbenik Vid Adam Hribar i skladatelj i vibrafonist Šimun Matišić, organizirati prvi (nama poznati) radiofonijski pub kviz prema pitanjima kazališnog i radijskog redatelja Hrvoja Korbara, koji će voditi Ljubica Letinić, te reprize predstava "Nema putne" i "Biografije ptica". 

Paralelno s programom uživo, održat će se online slušaonica radova objavljenih na stranicama fonoarhive RadioTeatra, kojoj će se 29. studenog dodati arc acustica Vida Hribara "Oskarov san" - nastala prema istoimenoj predstavi.
 
Ulaz na sve programe je besplatan, ali je dolazak potrebno rezervirati prijavom na obrazac. Sudjelovanje u pub kvizu prijavljuje se na radioteatar@gmail.com (u prijavi je potrebno navesti sudionike (maksimalno 5) i naziv vašeg „radiofonijskog kviz benda“).
 
Više detalja o programu dostupno je na web stranici, kao i na društvenim mrežama RadioTeatra.