Preskočite na glavni sadržaj

9. Obiteljski festival u parku

Centar za kulturu Trešnjevka već devetu godinu organizira manifestaciju Obiteljski festival u parku koja će se ove godine održati u Parku Stara Trešnjevka i u vanjskom atriju Centra za kulturu Trešnjevka u subotu, 25. rujna 2021. U jutarnjem programu će se održavati različite kreativne i književne radionice, a u večernjim satima će s održati jazz koncert te predstava suvremenog plesa u okviru programa 'Rasplesani park'.
vrijeme: 25.09.2021. -
mjesto: Zagreb
url: https://cekate.hr/

Program je besplatan za sve građane.
 
Večernji program:
 
od 18 do 20 sati  / Vanjski Atrij CeKaTe-a
Koncert jazz glazbe Život je lijep u atriju CeKaTe-a


Iskra Stanojević Koški, mezzosopran
Petar Ćulibrk, klavir
Mezzosopranistica Iskra Stanojević Koški, uz klavirsku pratnju Petra Ćulibrka, pjevat će nam popularne klasike od Franka Sintre, Georgea Gershwina, Colea Portera, Arthura Hamiltona i drugih, do omiljenih mjuzikala poput "Kneginje čardaša", "Male Floramye" i "Grofice Marice".

19-20 / Dvorana CeKaTe-a
Rasplesani park: predstava suvremenog plesa „Samoizolacija u 40 minuta“ autor i izvođač: Jura Ruža


Koje je idealno vrijeme za odlazak u supermarket? Koliko se u njemu treba zadržati? Kako ući u vlastiti stan bez prljanja poda? Kako skinuti odjeću sa sebe bez previše kontakta s kožom? Kako ukloniti potencijalne bakterije sa svoga tijela? Kako sortirati kupljene namirnice na svomu stolu? Kako kihnuti? Kako prati ruke? Koliko dugo? Kako živjeti u situacijama krajnjeg opreza i straha od svega što nije pod našom kontrolom? Koliko smo svjesni vlastitih postupaka? Prerastaju li tada naše ponašanje i navike u krajnost? Prelazimo li vlastite granice? Do koje mjere? Naziremo li pritom negdje, u nama ili oko nas, neku vrstu pobune naspram svega što namećemo sebi ili drugome? Prerastaju li tada tuđe ponašanje i navike u krajnost? Prelazimo li tuđe granice? Dokle? Kako živjeti kada se dvije krajnosti konačno sudare? Kako preživjeti kada obje strane odbijaju popustiti? Nadjača li potreba za kontrolom potrebu za kaosom? Ili obratno?

Odvija li se sukob u nama ili izvan nas…