Preskočite na glavni sadržaj

9. dani ICARUS Hrvatska - Baština bez granica: kulturne i edukacijske prakse i nove perspektive

ICARUS Hrvatska u suradnji s konzorcijem ICARUS, Akademijom za umjetnost i kulturu u Osijeku / Centar za kulturnu baštinu i drugim partnerima najavljuje znanstveno-stručni skup 9. dani ICARUS-a u Hrvatskoj pod nazivom 'Baština bez granica: kulturne i edukacija prakse i nove perspektive' koji će se održati u razdoblju od 13. do 15. ožujka 2024. u Osijeku.
vrijeme: 13.03.2024. - 15.03.2024.
prijava: 10.2.2024.
mjesto: Osijek
url: https://www.icarushrvatska.hr/icaruscroatiadays

Ovogodišnje okupljanje organizira se u okviru projekta Kreativne Europe AtoM - Arhivi i tragovi migracija posvećenog dokumentiranju i istraživanju arhivske baštine prošlih i sadašnjih migracija kao sredstva komunikacije među zajednicama, kulturama i državama. Na tragu dosadašnjih promišljanja o arhivima i baštinskim ustanovama u digitalnom okruženju, ovaj će skup biti posvećen kreativnim mogućnostima i suradničkim pristupima komuniciranja kulturno-povijesne i umjetničke baštine s naglaskom na aktivnosti programa Kreativne Europe i razvoja publike te primjenu digitalne kulture i alata u radu baštinskih ustanova i stručnjaka.
 
U okviru skupa predstavit će se međunarodni projekti i inicijative usmjereni na te aktivnosti AKM, umjetničke, znanstvene i obrazovne zajednice vezane uz digitalno pripovijedanje i podučavanje, umrežavanje i multimedijalno predstavljanje baštinskih izvora, digitalne kulturne i baštinske platforme te aktualne kulturne i akademske projekte, suradnje, mreže i inicijative.
 
Skup će se odvijati na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, a uz registracijski obrazac svoje prijave za izlaganja vezana uz teme i ciljeve skupa, s navedenim imenom i prezimenom, ustanovom zaposlenja te nazivom i sažetkom izlaganja (oko 500 riječi) možete dostaviti na e-adresu: info.icarushr@gmail.com do 10. veljače 2024. Program skupa odvijat će se uživo u Osijeku.
 
Sudjelovanje na skupu je besplatno (bez kotizacije), a sudionici skupa sami snose putne i ostale troškove. Materijali s prethodnih konferencija te dodatne informacije o programu i smještaju kao i registracijski obrazac bit će dostupni na našim mrežnim stranicama (https://www.icarushrvatska.hr), uz izravnu registracijsku poveznicu: https://forms.gle/SAPFL4ZyUSJiSeps5.