Preskočite na glavni sadržaj

7. KinoKino - Filmski festival za djecu

7. KinoKino - Filmski festival za djecu
KinoKino – Filmski festival za djecu, održat će se u svom 7. izdanju od 28. rujna do 2. listopada u zagrebačkim kinima Kinoteka, Tuškanac te online.
vrijeme: 28.09.2022. - 02.10.2022.
mjesto: Zagreb, online
url: https://kinokino.hr/

Glavni program KinoKina i ove će godine donijeti presjek najvažnijih dugometražnih igranih filmova za djecu iz cijeloga svijeta, raznolikih žanrova i tema. Festival po mjeri najmlađe publike otvorit će u srijedu, 28. rujna u kinu Kinoteka film Kapa, pobjednik dječjeg programa Sarajevo FF-a, uz gostovanje redatelja Slobodana Maksimovića, mladih glumaca Gaja Črnića i Kaje Podreberšek te Frane Maškovića. Ova novogodišnja bajka donosi priču o dječaku Eriku zvanom Kapa koji živi u domu za nezbrinutu djecu i sve što želi je provesti Božić s obitelji. Riječima samog redatelja Kapa je „dirljiva i poučna priča o prijateljstvu između dječaka koji nema ništa i djevojčice koja ima sve“.
 
U konkurenciji za najbolji film festivala ukupno je 7 naslova, a među njima su i njemački Noćna šuma o dvojici dječaka koje u potrazi za izgubljenim ocem put vodi u divljinu za tragovima drevne legende i gdje zajedno prevladavaju strahove i pronalaze hrabrost, litvanski Srce leptira o dječaku Jouzapasu koji zbog svoje tajne trpi zadirkivanje vršnjaka i dane provodi u društvu svojih zujavih ljubimaca, a život mu se preokrene naglavačke kada u grad stigne nova djevojčica, te danski znanstveno-fantastični film Moj brat robot  o 12-godišnjoj Alberti kojoj je škola totalna koma, a njezin stari medvjedić-android Robbi prava sramota, no sve se promijeni kada za rođendan dobije najbolji poklon ikada – najnoviji model humanoidnih robota koji još nisu ni izašli na tržište! 
 
O najboljim filmovima 7. KinoKina odlučivat će, kao i svake godine, i profesionalni i dječji žiri, dok će svi posjetitelji odlučivati o dobitniku nagrade publike. Profesionalni žiri ove godine čine glumica Dijana Vidušin, dramaturginja Pavlica Bajsić Brazzoduro te znanstvenik i popularni voditelj Boris Jokić, a dječji žiri sastavljen je od petero zagrebačkih osnovnoškolaca.
 
Kako bi za svoju najmlađu publiku izabrali najbolje, ove godine smo zagrabili u blještavu riznicu 80-ih, desetljeće koje je obilježio procvat fantasy filmova za djecu i mlade, i u suradnji s kinom Kinoteka u popratnom programu Klasici donosimo hit naslov, film Jima Hensona s Davidom Bowijem i Jennifer Connelly u glavnim ulogama - kultni fantasy mjuzikl Labirint.
 
Na 7. KinoKinu očekuje nas i još jedno izdanje popularnog programa Moj prvi odlazak u kino, osmišljenog za  predškolce koji se prvi put susreću s pokretnim slikama na velikom platnu i koji će nakon uživanja u čaroliji filmske projekcije dobiti diplomice za uspomenu na svoje prvo kino iskustvo.
 
Sve informacije o festivalu dostupne su na službenoj stranici www.kinokino.hr, dok se ulaznice mogu kupiti online na www.kupiulaznicu.zff.hr.