Preskočite na glavni sadržaj

7. Festival kulture i komunikacija u Zaprešiću

Festival kulture i komunikacija, u organizaciji Veleučilišta s pravom javnosti Baltazar Zaprešić, će se održati 10. lipnja u Zaprešiću, u prostoru Vršilnice, koja je spomenik nulte kategorije, smješten u sklopu Novih dvora. Cilj festivala je sve zainteresirane, a posebno studente i mlade upoznati s temama vezanim za kulturu, medije i komunikacije, omogućiti im stjecanje novih znanja i vještina, sudjelovanje na tribinama i radionicama te uživanje u dobroj glazbi.
vrijeme: 10.06.2023. -
mjesto: Zaprešić
url: https://www.facebook.com/FKKbaltazar

Festival je strukturiran kao spoj zabave i edukacije, a cilj mu je objediniti i balansirati područja kulture, komunikacija, medija, umjetnosti, književnosti, glazbe i stripa.
 
U sklopu festivala bit će moguće sudjelovati u nekoliko različitih tribina koje će ugostiti stručnjake iz spomenutih područja:  Pričom oživi svoj grad (Iva Silla, Dijana Zorić, Petra Prša), Inteligentno s umjetnom inteligencijom (Jan Jilek, Fran Hubrin, Andrea Martinović, Vedran Srhaj-Egekher, Martina Silov), Cajke na Ulicu! (Krešimir Krolo, Robert Urlić, Aleksej Gotthardi Pavlovsky, Zoran Stajčić, Goran Batina), Knjigom u čelo! (Gordana Farkaš Sfeci, Seid Serdarević, Tomislav Zajec, Kristian Novak, Iva Mirčić), Postoji li hrvatska strip scena (Marin Radišić, Esad Ribić, Darko Macan, Tomislav Tomić, Jan Škrinjar, Štef Bartolić, Tomislav Vuger).
 
Predviđene su i brojne radionice. Tako će biti moguće sudjelovati u radionici Fotografija u fokusu: kroz objektiv kreativnosti  koju će voditi fotografkinja Inia Herenčić, zatim radionici Erasmus Multikulti blender  koju će održati studenti koji će podijeliti svoja iskustva koja im je omogućio Erasmus program. Također će biti moguće sudjelovati i na radionici Dijalog i repeticija pod vodstvom Nikoline Bakmaz, radionici Sitotisak koju priprema Dejan Pitsome, radionici izrade nakita pod vodstvom Tihane Jelić te radionice plesa na svili koju će voditi Lara Brkić.
 
Za kraj festivala ostavljamo uživanje u dobroj glazbi, koje počinje nastupom benda Donkey Hot, a kao krunu festivalskog programa najavljujemo nastup sarajevskog benda Zabranjeno pušenje.
 
Ulaz na sve sadržaje bit će slobodan!
 
Dobrodošli su svi koji žele učiti, saznati nešto novo, uživati u dobroj glazbi i druženju i zabaviti.