Preskočite na glavni sadržaj

7.799.000,00 kuna dodijeljeno za potporu izdavanju knjiga u 2022. godini

U sklopu Poziva za financiranje javnih potreba u 2022. godini koji je bio otvoren od 20. rujna do 20. listopada 2021. godine, za programe potpore izdavanju knjiga zaprimljena je 151 prijava. Nakon formalne provjere te vrednovanja Kulturnog vijeća za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost u suradnji sa Stručnim povjerenstvom za dječju knjigu, donesena je odluka o dodjeli potpore izdavanju knjiga 71 nakladnika u ukupnom iznosu od 7.799.000,00 kuna.
vrijeme: 21.01.2022. -
mjesto: Zagreb
url: https://min-kulture.gov.hr/

Odobrenim sredstvima sufinancirat će se objavljivanje najmanje 490 novih naslova od kojih se najmanje 85 odnosi na knjigu za djecu i mlade, zatim izrada 6 audio-knjiga te konverzija 150 objavljenih naslova u e-pub format.

Osim vrednovanja novog prijavljenog programa kao ključnog za dodjelu potpore, prilikom vrednovanja posebna se pozornost poklanja dosadašnjem radu nakladnika, izvršavanju obaveza i prema eventualnim financijerima, a osobito prema autorima i drugim suradnicima, kvaliteti i odjeku do sada objavljenih naslova kao i dijelu godišnjeg nakladničkog programa koji se prijavljuje za financiranje. Ukupnost rada pojedinog nakladnika ne odnosi se samo na kvalitetu produkcije, nego i na promidžbene aktivnosti, odnosno na osmišljavanje i provedbu aktivnosti kojima njihova izdanja dolaze do svojih čitatelja.