Preskočite na glavni sadržaj

64. MDF: Kreću upisi preko 800 djece u više od 50 festivalskih radionica (Odgođeno!)

64. MDF kroz dva tjedna, od 22. lipnja do 6. srpnja, donosi više od 50 radionica koje će upisati više od 800 djece. Online upisi u radionice 64. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku počinju u petak, 7. lipnja. I ovog su puta voditelji radionica umjetnici i pedagozi iz zemlje i svijeta koji će u jutarnjim satima šibenske ulice i trgovine i pokoji zatvoreni prostor ispuniti dječjim veseljem i kreativnošću. Vezana vijest!
vrijeme: 07.06.2024. -
mjesto: Šibenik
url: https://mdf-radionice.com/
 
VODITELJI IZ ZEMLJE I SVIJETA
 
Manje je od 20 dana do početka 64. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku. Festival počinje u subotu 22. lipnja, a traje do 6. srpnja i već se sad zna da su to najljepša dva tjedna školskih praznika. Posebnost Festivala oduvijek su radionice koje su neizostavni dio jutarnjeg programa. Ništa drugačije nije ni ove godine, a upisi djece u radionice počinju u petak 7. lipnja u 10 sati.
 
„Ove godine imamo jako bogati jutarnji program Festivala koje čine naše festivalske radionice. Njih je ove godine više od 50. Izazovan je to posao okupiti na jednom mjestu različite vrste radionica iz godine u godine, a da budu dobre, zanimljive i prije svega kvalitetnog sadržaja uz izvrsno vodstvo. Radionice su tu da djeci pruže izravan rad s brojnim umjetnicima, pedagozima i vrsnim ljudima u svome području i da iz godine u godine djeca mogu prelaziti u različita polja interesa“, poručila je Ines Nimac, stručna suradnica za organizaciju Festivala.
 
Dug je i posebno kvalitetan popis voditelja ovogodišnjih radionica, a među njima su Dubravka Kolanović, Manuela Vladić Maštruko, Hana Tintor, Tisja Kljaković Brajić, Jelena Pervan, BooBooTannenbaum (Srđana Modrinić), Sara Renar, Nik Titanik... „Ove je godine velik broj mladih umjetnika i ilustratora, dosta literarnih i glazbenih radionica. U planu su dva murala, tu su likovna i dramska radionica iz Japana, radionica na temu kazališta sjena iz Turske i likovna radionica oslikavanja murala iz Austrije“, dodaju iz organizacije festivala.
 
Radionice će upisivati više od 800 djece. Svi upisi vršit će se online na  www.mdf-radionice.com  gdje je već objavljen popis radionica. Svako dijete može se upisati u jednu radionicu.
 
Pet dana kasnije počinje i prodaja ulaznica za predstave, srijeda 10. lipnja. Ulaznice će se prodavati online i na blagajni Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, a ovih se dana očekuje i izlazak službenog programa 64. MDF-a koji će, osim u medijima, biti objavljen i na web stranici www.mdf-sibenik.com .