Preskočite na glavni sadržaj

6. stručni skup 'Ostvarimo potencijale knjižnica'

U četvrtak, 16. svibnja, od 10 do 14  sati, održat će se 6. stručni skup 'Ostvarimo potencijale knjižnica'. Tema ovogodišnjeg stručnog skupa je 'Ranom intervencijom do razvoja rane pismenosti', a održava se virtualno putem platforme ZOOM.
vrijeme: 16.05.2024. -
mjesto: Karlovac
url: https://gkka.hr/

Sudionici se mogu prijaviti putem poveznice https://docs.google.com/forms/d/13jv1m-JMWhg9Dps-iauEwqQh9K0u6JszTME8ufManx8/edit.
 
Cilj tog stručnoga skupa je poticanje multidisciplinarne suradnje u provedbi programa, prihvaćanje različitosti te povezivanje i uključivanje osoba s teškoćama u društvo, razmjena mišljenja, ideja, stručnih znanja i primjera dobre prakse za daljnji kvalitetan razvoj knjižničarstva na području rada s djecom od najranije životne dobi.
 
Organiziraju ga Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić” Karlovac, Poliklinika za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG Karlovac uz podršku Komisije za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama Hrvatskog knjižničarskog društva.
 
U prvom dijelu Skupa predavanja će održati Darija Polović iz Poliklinike SUVAG Karlovac, Kristina Čunović, ravnateljica Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“, Maja Štefanec Herak, odgojitelj mentor u Dječjem vrtiću ZVIREK, Stubičke Toplice i Anita Peti-Stantić, redovita profesorica na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
 
U drugom dijelu Skupa bit će izloženo devet primjera dobre prakse iz Karlovca, Bjelovara, Rijeke, Ogulina, Koprivnice, Zagreba, Strumice u Republici Sjevernoj Makedoniji i Slovenije.
 
Skup je tradicionalan i sufinancira ga Grad Karlovac, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, a Komisiji za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama Hrvatskog knjižničarskog društva  zahvaljujemo na dugogodišnjoj podršci.