Preskočite na glavni sadržaj

6. PitchADU - predstavljanje studentskih projekata profesionalcima iz AV industrije

Na Sceni F22 Akademije dramske umjetnosti (Frankopanska 22) u petak, 2. lipnja, u 16 sati, održat će se šesto izdanje PitchADU – jedinstvenog događaja na kojem će studenti ADU imati priliku predstaviti svoje ideje profesionalcima iz domaće audiovizualne industrije.
vrijeme: 02.06.2023. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/pitchadu/

PitchADU nastaje u suradnji Akademije dramske umjetnosti, najstarijega hrvatskog visokog učilišta zaduženog za obrazovanje budućih filmskih radnika, i Društva hrvatskih filmskih redatelja u organizaciji studenata i studentica Odsjeka produkcije.
 
Studenti filmskih usmjerenja petominutnim pitchem predstavit će svoje projekte profesionalcima iz domaće audiovizualne industrije, stručnom žiriju, kolegama i zainteresiranoj javnosti. Formatom pitcha studenti razvijaju komunikacijske i prezentacijske vještine prijeko potrebne u daljnjem radu i karijeri.
 
PitchADU će ove godine ugostiti predstavnike i predstavnice televizijskih kuća, Hrvatskog audiovizualnog centra, MEDIA Deska Hrvatske, Ministarstva kulture i medija RH, Vijeća za elektroničke medije, Društva hrvatskih filmskih redatelja te drugih strukovnih i umjetničkih udruga, filmskih festivala, kao i nezavisnih producenata.

Mnogi projekti predstavljeni na PitchADU dobili su kasnije priliku realizirati se u profesionalnom okruženju. Ove godine imat ćemo priliku vidjeti 12 studentskih projekata različitih žanrovskih i tematskih odrednica od kratkometražnih igranih filmova, dokumentarne TV serije, kratkometražnog igrano-animiranog filma, igrane TV serije do dva srednjometražna dokumentarna filma i dugometražnog igranog filma.
 
PitchADU započinje 2. lipnja u 12 sati masterclassom na temu „Crno bijele bitange“ na kojem će poznati redatelj Goran Kulenović govoriti o iskustvima stvaranja dviju iznimno uspješnih hrvatskih serija – Crno bijeli svijet i Bitange i princeze.
 
Pitchiranje projekata kreće u 16 sati na Sceni F22, nakon čega će studenti u neformalnom druženju imati priliku uspostaviti profesionalne kontakte za buduće suradnje.
 
Po završetku pitching foruma, projektu odabranom od strane stručnog žirija dodijelit će se novčana nagrada, a sponzor nagrade je Društvo hrvatskih filmskih redatelja. Riječ je o poticaju koji će studentima biti koristan za daljnji razvoj projekta i njegovu produkciju.
 
Ovogodišnji žiri čine Miljenka Čogelja, filmska i televizijska producentica, redatelj Branko Schmidt, i redateljica Judita Gamulin.
 
Nakon pitchinga slijedi domjenak.  
 
PitchADU možete pratite na društvenim mrežama Facebook i Instagram.