Preskočite na glavni sadržaj

58. Glazbena tribina u Osijeku

58. Glazbena tribina u Osijeku
58. Glazbena tribina održava se od 18. do 20. listopada 2021. (po prvi puta) u Osijeku, u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja i Cantusa. Riječ je o festivalu koji promiče suvremenu glazbu, a posebice stvaralaštvo hrvatskih autora.
vrijeme: 18.10.2021. - 20.10.2021.
mjesto: Osijek
url: https://tribina.eu/
Glazbena tribina mjesto je rezervirano za skladatelje, muzikologe, glazbene teoretičare, ansamble, soliste i orkestre; to je mjesto praizvedbi i izvedbi, diskusija i polemika, ali prije svega mjesto gdje se hrvatski umjetnici povezuju i gdje se predstavlja scena suvremene glazbe.
Ove godine Glazbena tribina pod vodstvom umjetničkog ravnatelja Tibora Szirovicze, naglasak stavlja na tradicijske instrumente u suvremenom glazbenome okruženju – prije svega će biti riječ o tamburi, a tu je tematsku odrednicu potaknulo upravo preseljenje Glazbene tribine u matičnu regiju tamburaške glazbe – Slavoniju. Očekuju nas nastupi Tamburaškog orkestra HRT-a, tamburaških ansambala iz Osijeka i Zagreba, dua Hojsak&Novosel, a program će zaokružiti koncerti Zagrebačkog kvarteta, Cantus Ansambla te novosadskog trubača Nenada Markovića. Sve to bit će nadopunjeno tradicionalnim razgovornim formatima. Opširnije