Preskočite na glavni sadržaj

53. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva u Požegi

53. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva u Požegi
53. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva održat će se u Požegi u suorganizaciji Hrvatskog filmskog saveza i GFR film-video Požega od 26. do 28. studenog. Otvaranje, koje je zakazano za petak u 19 sati u Gradskom kazalištu Požega, moći će se pratiti i online. 
vrijeme: 26.11.2021. - 28.11.2021.
mjesto: Požega
url: https://revija.hfs.hr/

Ove je godine za Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva prijavljeno ukupno 157 filmova, a u program je uvršteno 11 igranih filmova i 7 dokumentarnih filmova. Uz to, selektirana su i 3 eksperimentalna i 7 animiranih filmova.

Nakon prijenosa otvaranja 26. studenog u 19 sati, filmovi će biti dostupni za besplatno gledanje na internetu i glasanje.
 
Popis selektiranih filmova dostupan je na ovoj poveznici. Selekcijsku komisiju ove godine činili su filmski montažer i kritičar Slaven Zečević, animator i redatelj Simon Bogojević Narath, redateljica i producentica Sanja Šamanović, snimatelj i redatelj Boris Poljak te redatelj i montažer Damir Čučić.
 
Žiriranje na Reviji je javno, a odvija se prema pravilima međunarodne filmske organizacije UNICA-e. Održat će se 28. studenog u Požegi, a moći će se pratiti i online.
 
Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva jedna je od najstarijih smotri neprofesijskog filma na kojoj se jedanput godišnje okupljaju autori, teoretičari, predstavnici filmskih organizacija i ostali zaljubljenici u sedmu umjetnost koji sa zanimanjem prate nova stremljenja u različitim žanrovima hrvatske filmske produkcije. Kao završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj, Revija se svake godine održava u drugom gradu. Ona je centralno okupljalište hrvatskog filmskog amaterizma, a uz Pulski filmski festival i najstariji je filmski festival na području Hrvatske.
 
Revija je nacionalnog karaktera. Na Reviji sudjeluju filmski klubovi, skupine autora, studenti i pojedinci. Više informacija dostupno je na službenoj internetskoj stranici
 
Izvor: HAVC