Preskočite na glavni sadržaj

51. Varaždinske barokne večeri

51. Varaždinske barokne večeri
Festival rane glazbe Varaždinske barokne večeri (VBV) održava se od 17. do 29. rujna 2021. u crkvama i palačama Varaždina i izvan grada, uglavnom na lokacijama sjeverozapadne Hrvatske. Zemlja partner ove je godine Slovenija.
vrijeme: 17.09.2021. - 29.09.2021.

Festival potiče istraživanje, izvođenje i očuvanje djela hrvatskog baroka, kako od domaćih, tako i od strane inozemnih izvođača, koji u sklopu festivala često nastupaju zajedno. 
U fokusu Varaždinskih baroknih večeri je autentičnost – autentičnost prostora jer je Varaždin jedan od najbolje očuvanih baroknih gradova, a program se održava u palačama, crkvama i dvorcima iz tog perioda; autentičnost izvedbe jer se koncerti izvode na baroknim instrumentima; i autentičnost programa jer se izvode djela baroknih skladatelja.
Festival je nositelj posebne oznake Europskog udruženja festivala (EFFE) u 2021. koja se dodjeljuje za inovativnost festivalima koji su se uspjeli održati unatoč pandemijskim uvjetima.
Za trajanja festivala do 29. rujna, glazbenici iz Slovenije, Hrvatske i drugih zemalja priredit će dvadeset koncerata u Varaždinu, zatim jedanaestkoncerata u pet županija te jedan koncert u Republici Sloveniji, koja je ovogodišnja zemlja-partner festivala.

• Program u Varaždinu • Program izvan Varaždina • Popratni program Total Baroque •