Preskočite na glavni sadržaj

51. Varaždinske barokne večeri

51. Varaždinske barokne večeri
Festival rane glazbe Varaždinske barokne večeri (VBV) održava se od 17. do 29. rujna 2021. Zemlja partner ove je godine Slovenija.
vrijeme: 17.09.2021. - 29.09.2021.

Festival potiče istraživanje, izvođenje i očuvanje djela hrvatskog baroka, kako od domaćih, tako i od strane inozemnih izvođača, koji u sklopu festivala često nastupaju zajedno. 
U fokusu Varaždinskih baroknih večeri je autentičnost – autentičnost prostora jer je Varaždin jedan od najbolje očuvanih baroknih gradova, a program se održava u palačama, crkvama i dvorcima iz tog perioda; autentičnost izvedbe jer se koncerti izvode na baroknim instrumentima; i autentičnost programa jer se izvode djela baroknih skladatelja.
Festival je nositelj posebne oznake Europskog udruženja festivala (EFFE) u 2021. koja se dodjeljuje za inovativnost festivalima koji su se uspjeli održati unatoč pandemijskim uvjetima.
Za trajanja festivala do 29. rujna, glazbenici iz Slovenije, Hrvatske i drugih zemalja priredit će dvadeset koncerata u Varaždinu, zatim jedanaest koncerata u pet županija te jedan koncert u Republici Sloveniji, ovogodišnjoj zemlji-partner festivala.

• Program u Varaždinu • Program izvan Varaždina • Popratni program Total Baroque •