Preskočite na glavni sadržaj

5. Tadijine jeseni u Slavonskome Brodu

5. Tadijine jeseni u Slavonskome Brodu
Književna manifestacija Tadijine jeseni održava se od 3. do 10. studenoga 2023. godine u Slavonskome Brodu, a središnja svečanost manifestacije bit će u ponedjeljak 6. studenog u 12 sati u Spomen-domu Dragutina Tadijanovića.
vrijeme: 03.11.2023. - 10.11.2023.
mjesto: Slavonski Brod

Večeri otvorenja i zatvaranja manifestacije bit će u znaku spajanja glazbe i književnosti. Riječ je o dvama koncertima koji će donijeti niz praizvedbi glazbenih djela hrvatskih skladatelja nastalih prema Tadijanovićevim pjesničkim predlošcima.

Tadijine jeseni svečano će otpočeti koncertom pod nazivom Dječak u sjeni vrbe, koji će biti održan 3. studenoga 2023. godine u Velikoj dvorani Glazbene škole.
Posebnost ovoga koncerta bit će praizvedba istoimenoga novog ciklusa pjesama na stihove Dragutina Tadijanovića hrvatskog skladatelja Zorana Novačića, u interpretaciji baritona Jurice Jurasića Kapuna i pijanista Viktora Čižića. 
Uz ovu praizvedbu, koncertni program bit će upotpunjen izvedbama Sonate u A-duru Luke Sorkočevića i klavirskog ciklusa Životinje Zorana Novačića. Ulaz je slobodan.

Svečano otvorenje Manifestacije bit će 6. studenoga 2023. u 12 sati u Spomen-domu Dragutina Tadijanovića, Ante Starčevića 8
- Dodjela pjesničke Nagrade Dragutin Tadijanović, Zaklade HAZU za zbirku pjesama poezije „Marija Callas se baca u more“ autorice Zrinke Posavec
- stihove D. Tadijanovića i Ivana G. Kovačića kazivat će glumac Enes Kišević
- otvorenje izložbe „Tvoj prijatelj: priča o prijateljstvu Ivana Gorana Kovačića i Dragutina Tadijanovića“
- Dodjela studentske stipendije iz Fonda Dragutina Tadijanovića, Zaklade HAZU - glazbeni program učenika i nastavnika Glazbene škole Slavonski Brod

Cjeloviti pogram manifestacije→

Književna manifestacija “Tadijine jeseni” realizirana je uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.