Preskočite na glavni sadržaj

5. Festival Mediteranskog Filma Split

5. Festival Mediteranskog Filma Split
Međunarodni festival igranih filmova iz mediteranske regije, utemeljen s  nakanom da se ˝u mediteranskom gradu starom 1700 godina predstavi Mediteran uhvaćen okom kamere˝. Projekcije se upriličuju u kino dvoranama i na otvorenim prostorima.  Uz prezentacijski, festival nudi i edukativni program, tzv. ˝Filminkubator˝.
vrijeme: 02.06.2012. - 09.06.2012.

Festival mediteranskog filma i ove će godine u Split donijeti najbolje od filmske industrije mediteranskih zemalja. U nekoliko programa bit će prikazano oko 50 dugometražnih i kratkometražnih filmova, među ostalima premijerno će se u Hrvatskoj prikazati filmovi ˝Cezar mora umrijeti˝ braće Taviani  te ˝Fusnota˝ Josepha Cedara. Jedan od gostiju  festivala je  grčki redatelj Yorgos Lanthimos koji će predstaviti svoj novi film ˝Alpe˝ na festivalu u Veneciji nagrađen na festivalu u Veneciji za najbolji scenarij.

Povodom petog rođendana festivala organizirat će se besplatne projekcije filmova na plaži Bačvice, a  filmovi će odmah nakon Splita biti prikazani u zagrebačkom Kinu Europa, te u još 10-ak ljetnih kina diljem Dalmacije, u sklopu projekta Kino Mediteran.

Festival je  prvi put održan 2008. godine.

5. Festival Mediteranskog Filma Split


kontakt:

 
Karet produkcija - Festival mediteranskog filma Split
Ulica kralja Zvonimira 85, 10 000 Split
Tel/fax:+385 21 779 861
E-mail: info@fmfs.hr



 Filminkubator 2012.