Preskočite na glavni sadržaj

47. Osorske glazbene večeri

47. Osorske glazbene večeri
Skladbama Vivaldija, Respighija, Tartinija, Paganinija i Wolfa u izvedbi jednog od najistaknutijih komornih sastava u Europi, Baselskog komornog orkestra uz umjetničko vodstvo francuskog violinista Baptistea Lopeza i solističkim nastupom mlade južnokorejske violinistice Kim Bomsori, u katedrali Uznesenja Marijina u Osoru, 16. srpnja je otvoreno 47. izdanje Osorskih glazbenih večeri.
vrijeme: 16.07.2022. - 18.08.2022.
url: https://www.osorfestival.eu/

Na ovogodišnjem programu sedamnaest je koncerata izvrsnih domaćih i stranih glazbenika, a poseban naglasak bit će kao i do sada na hrvatskom glazbenom stvaralaštvu, što je i jedno od temeljnih obilježja ovog festivala klasične glazbe.
Festival je ove godine posvećen djelima nekoliko skladatelja čije se obljetnice obilježavaju: Bruni Bjelinskom, Ivi Mačeku, Marku Ruždjaku, Željku Brkanoviću, Nikši Njiriću i Vladimiru Ruždjaku.
Po završetku festivalskog programa stručni žiri odlučuje o dodjeli Nagrade Daniel Marušić koja nosi ime utemeljitelja i dugogodišnjeg voditelja festivala, za najbolju interpretaciju djela hrvatskog skladatelja, čime se istovremeno odaje priznanje i izvođačima i skladateljima.

https://www.facebook.com/OsorMusicalEvenings/