Preskočite na glavni sadržaj

46. SFerakon od 10. do 12. svibnja, gost Eric A. Stillwell

Konvencija spekulativne fikcije SFerakon, koja okuplja ljubitelje znanstvene fantastike, fantastike, horora i sličnih žanrova, održat će se od 10. do 12. svibnja u zgradi Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) u Zagrebu, te ove godine dovodi Erica A. Stillwella, producenta zaslužnog za mnoge epizode 'Zvjezdanih staza'.
vrijeme: 10.05.2024. - 12.05.2024.
mjesto: Zagreb
url: https://sferakon.org/

Ove godine počasni će gost SFerakona biti Eric A. Stillwell, američki televizijski producent i scenarist u čiji opus ulaze mnoge epizode kultnog znanstveno-fantastičnog serijala "Zvjezdane staze", točnije iz "Nove generacije" i "Voyagera", poručuje organizator u priopćenju.
 
Stillwell je surađivao i na filmu iz iste franšize, te je bio uključen i u produkciju serije "Zona smrti" u kojoj je glavnu ulogu imala prošlogodišnja gošća SFerakona Nicole de Boer. Epizoda "Zvjezdanih staza" "Yesterday's Enterprise" na kojoj je bio jedan od scenarista osvojila je nagradu Emmy.
 
Organizator je konvencija u SAD-u, ali i začetnik jednog od najvećih klubova ljubitelja znanstvene fantastike s članstvom raširenim kroz dvadesetak zemalja "Starfleet".
 
Osim poznatih gostiju, na konvenciji na kojoj se i ove godine očekuje više od dvije tisuće posjetitelja, predstaviti će se udruge koje se bave znanstvenom fantastikom, a posjetitelji će uživati u brojnim predavanjima, igraonicama, turnirima i demonstracijama društvenih igara, kao i u sajmu knjiga, prodajnoj izložbi i naravno cosplayu, prema priopćenju.
 
SFeraKon organizira Društvo za znanstvenu fantastiku SFera iz Zagreba osnovano 1976. u Zagrebu. Otad neprekinuto djeluje kao neprofitna volonterska kulturna organizacija.
 
Konvencija se organizira uz potporu Grada Zagreba i Ministarstva kulture i medija.
 
Izvor: Hina