Preskočite na glavni sadržaj

43. Susret hrvatskih zavičajnih književnika

Ovogodišnje, 43. izdanje Susreta hrvatskih zavičajnih književnika bit će održano u subotu, 15. lipnja, s početkom u 11 sati, u Zagrebu (Velika dvorana Hrvatskog sabora kulture, Zvonimirova 17, Zagreb).
vrijeme: 15.06.2024. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.hrsk.hr/

Bogat književni program kreiran je od pjesma, proznih i dramskih radova nagrađenih autora na 43. Književnom natječaju HSK-a na koji je ove godine pristiglo čak 110 autora sa 421 književnih djela (361 poetskih radova, 47 proznih radova i 13 dramskih djela) pisanih hrvatskim standardnim jezikom te hrvatskim narječjima.
 
Prosudbeno povjerenstvo djelovalo je u sastavu: književnice Sanja Baković i Ksenija Kušec te teatrologinja  Ozana Iveković. Pročitavši sve pristigle radove, Povjerenstvo je odabralo dobitnike plaketa, kao i autore koji su kvalitetom svojih radova zaslužili pohvalnice Hrvatskog sabora kulture te autore koji su odabrani za sudjelovanje na Susretu (dobitnike priznanja).
 
PROGRAM SUSRETA obuhvatit će:

• nastup - interpretacije nagrađenih autora (dobitnika plaketa HSK-a)
• nastup - interpretacije pohvaljenih autora (dobitnika pohvalnica HSK-a)
• nastup - interpretacije autora odabranih za Susret (dobitnika priznanja HSK-a)
• stručne osvrte članova Prosudbenog povjerenstva
• dodjelu plaketa, pohvalnica i priznanja za sudjelovanje na ovogodišnjem Susretu
 
• Na Susretu će nam se pridružiti i gost iznenađenja - poznati hrvatski akademski glumac/ica koji će interpretirati odabrane radove autora koji žele vlastite stihove, priče ili ulomke iz drama čuti u izvođenju glumca-interpretatora
 
Ulaz na program je slobodan, uz prethodnu najavu na kazaliste@hrsk.hr!
 
Program 43. Susret hrvatskih zavičajnih književnika u organizaciji Hrvatskog sabora kulture sufinanciran je sredstvima Grada Zagreba i Fonda za kulturu Društva hrvatskih književnika.