Preskočite na glavni sadržaj

4. Subversive Film Festival

4. Subversive Film Festival

Filmski festival, u organizaciji Udruge ˝Bijeli val˝; zagrebačkoj publici predstavlja filmove koji se bave društveno subverzivnim temama.
Prvo izdanje festivala, održano prošle godine, tematski je bilo vezano uz 40. obljetnicu studentskog pokreta 1968. godine.

vrijeme: 07.05.2011. - 21.05.2011.

Drugo  izdanje festivala posvećeno je Kini. Bit će prikazano više od šezdeset filmova koji tematiziraju ekonomsku, društvenu i kulturnu transformaciju Kine  u posljednjih šest desetljeća -  od 1949. do 2009.godine -  posebice kontroverznu kinesku kulturnu revoluciju. Na programu će se naći ponajbolja ostvarenja kineske, tajvanske i hongkonške filmske produkcije. Popratni programi: predstavljanje tematskih i autorskih selekcija, okrugli stolovi, izlaganja teoretičara, umjetničke akcije, izložbe.


prije svega nastoji istaknuti emancipacijske potencijale narodnih pokreta. Dvadeset godina nakon završetka Hladnoga rata i pedeset godina od osnutka Pokreta nesvrstanih došlo je vrijeme da se iznova postavi pitanje »dekolonizacije«. Diljem svijeta, od barikada u Ateni do masovnih prosvjeda u Londonu, preko borbi indijskih naksalita i meksičkih zapatista, pa sve do ustrajnog otpora zemalja Latinske Amerike i ponovnog buđenja Afrike, rađaju se nove emancipacijske prakse koje unatoč geografskim udaljenostima i nekim razlikama ipak nose isti biljeg i zajednički nazivnik.
kontakt:


Udruga Bijeli val
Medvedgradska 60a, 10 000 Zagreb
Tel/fax: + 385 1 46 40 546
E-mail: nikola@devcicinet.hr

ili (za trajanja festivala):

Kino Europa
Varšavska 3, 10 000 Zagreb
Tel:+385 1 48 29 045
E-mail: info@kinoeuropa.hr
http://www.kinoeuropa.hr

 
2. festival subverzivnog filma / raspored