Preskočite na glavni sadržaj

30. međunarodno natjecanje Mladi virtuozi, Zagreb 2024. (klavir)

30. međunarodno natjecanje Mladi virtuozi, Zagreb 2024. (klavir)
Glazbena škola Pavla Markovca, pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba, organizira jubilarno 30. međunarodno natjecanje Mladi virtuozi, Zagreb 2024., klavir, koje će se održati od 14. do 18. veljače na Muzičkoj akademiji. Natjecanje je javno, a prenosit će se i uživo putem YouTube platforme.
vrijeme: 14.02.2024. - 18.02.2024.
url: https://v2.mladivirtuozi.org/

Natjecanje je podijeljeno u pet kategorija i reviju za najmlađe kandidate. 
Raspored natjecanja

Prijenos natjecanja moći će se pratiti uživo na Youtube kanalu Glazbene škole Pavla Markovca. Poveznica će biti objavljena neposredno prije početka natjecanja na poveznici https://v2.mladivirtuozi.org/uzivo/ .

Ocjenjivački sud sastavljen je od uglednih domaćih i svjetskih pijanista i pedagoga. Rezultati će biti objavljeni nakon završetka svake kategorije. Pobjednicima će nagrade i priznanja biti uručeni na završnom koncertu.

Natjecanje Mladi virtuozi, Zagreb, utemeljeno je 1994. godine u Glazbenoj školi Pavla Markovca na inicijativu profesorice Jelice Kuzmin pod imenom Etide i skale za ruke male. Natjecanje se od 1998. godine nazivalo Međunarodno natjecanje Etide i skale, a od 2014. je dobilo i današnji naziv - Mladi virtuozi, Zagreb. Prvotno zamišljeno kao školsko natjecanje za učenike klavira osnovnih glazbenih škola u Zagrebačkoj županiji, natjecanje ubrzo prerasta te okvire te mu se već sljedeće godine pridružuju i violinisti. Od tada se natjecanje odvija svake godine, naizmjenično za klaviriste i violiniste. Godine 1996. povećava se broj kategorija, proširuju dobne granice natjecatelja i tehnički zahtjevi, te natjecanje postaje međunarodno... 

Novosti pratite putem mrežne stranice i društvenih mreža:
https://v2.mladivirtuozi.org/
https://www.facebook.com/mladivirtuozi
https://www.youtube.com/@gspmarkovca5172/