Preskočite na glavni sadržaj

3. Tjedan istarskih knjižnica (TIK)

U trećem po redu TIK-u koji će se održati od 20. do 24. rujna, u fokus su stavljeni zavičajni autori i važnost njihove promocije u Istri. Nizom književnih susreta koji će se održati u Puli, Vodnjanu, Žminju, Pazinu, Labinu, Rovinju, Poreču, Umagu, Novigradu, Buzetu i Bujama predstavit će se autori koji se do sada uglavnom nisu predstavljali u navedenim knjižnicama.
vrijeme: 20.09.2021. - 24.09.2021.
url: https://dbi.hr/

Slogan TIK-a 'Zavičaj ni(je) zaborav' na najbolji način ističe važnost zavičaja, zavičajnih tema i autora koji djeluju u njemu.
 
Glavni pokrovitelji 3. Tjedna istarskih knjižnica su Grad Pula, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Vodnjan. 
 
O projektu

Društvo bibliotekara Istre, udruga djelatnika knjižničarske struke, pokrenula je 2019. godine manifestaciju pod nazivom Tjedan istarskih knjižnica (TIK) s ciljem stavljanje knjižnica u fokus čitatelja, članova i korisnika i svih zainteresiranih građana kroz programe koji se održavaju u istarskim knjižnicama. Intencija nam je i promovirati važnost knjižnica i povezati knjižnice na području Istarske županije kroz aktivnosti objedinjene odabranom središnjom temom.
 
Program aktivnosti koje će se odvijati u 3. Tjednu istarskih knjižnica>>>