Preskočite na glavni sadržaj

III. Svjetski festival hrvatske književnosti

III. Svjetski festival hrvatske književnosti
Treći Svjetski festival hrvatske književnosti održava se od 15. do 17. studenoga 2021. u Zagrebu. Glavna tema ovogodišnjega festivala je položaj bačkih Hrvata u Srbiji.
vrijeme: 15.11.2021. - 17.11.2021.
mjesto: Zagreb

Treći 'Svjetski festival hrvatske književnosti' održava će se od 15. do 17. studenoga 2021., u Zagrebu, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Sabora Republike Hrvatske Gordana Jandrokovića. Glavna tema ovogodišnjega festivala je položaj bačkih Hrvata u Srbiji, a iz Bačke dolaze Tomislav Žigmanov, Vladimir Nimčević i Lajčo Perušić.
Na festivalu će nastupiti i književnici iz europskih država, te će tako iz Austrije nastupiti gradišćanski Hrvati akademik Nikola Benčić, Jurica Čenar, Agnjica Čenar Schuster, Ivan Rotter, te Dorothea Zeichman. Talijanske Hrvate iz Molisea predstavljat će Antonio Sammartino, Leopoldo Lalli i Antonio Piccoli, dok Petar Hategan i Anka-Svetlana Facraci dolaze iz Karaševa u Rumunjskoj. Hrvate iz Boke kotorske u Crnoj Gori predstavljat će Adrijan Vuksanović, Zvonko Deković, Diana Milošević i Vladimir Marvučić. a književnik i publicist Stjepan Šulek dolazi iz Njemačke. O svojim vezama s hrvatskom književnošću i budućnosti tih veza govorit će sjajni pisci iz Čilea Oscar Andres Barrientos Bradašić i Andres Morales Milohnic, te Mulan Puh iz Brazila.
Sveukupno pozvanih sudionika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine je četrdesetak, između kojih su Ivan Aralica, Luko Paljetak, Stanka Gjurić, Đuro Vidmarović, Slobodan Prosperov Novak, Željka Lovrenčić, Hrvoje Hitrec, fra Miljenko Stojić, i drugi.
Program