Preskočite na glavni sadržaj

3. Media In Time festival u Vinkovcima

Ovogodišnje, treće izdanje festivala Media In Time, koji organiziraju zajedno Hrvatsko novinarsko društvo i Centar za kulturu medija, počinje 2. rujna u Vinkovcima panel diskusijom na temu ''Mali' mediji, velike teme', posvećenoj stvaranju novinarskih priča u lokalnim medijima od kojih one ponajbolje znaju i prerasti lokalne okvire i pretvoriti se u teme nacionalnog značaja.
vrijeme: 02.09.2022. - 03.09.2022.
mjesto: Vinkovci
url: https://hnd.hr/

O tome kako nastaju velike priče u "malim" medijima  govorit će novinari koji ih stvaraju, a među kojima će biti i ovogodišnji dobitnici HND-ovih nagrada za najbolje lokalne novinarske radove.
 
Hrvatsko novinarsko društvo će u petak, 2. rujna, u Vinkovcima dodijeliti nagrade za lokalno novinarstvo "Siniša Glavašević" i "Anđelko Erceg". Svečana dodjela održat će se u sklopu festivala novinarstva Media In Time, a prenosit će se uživo na HND-ovim stranicama na Facebooku i You Tubeu.
 
Nakon dodjele nagrada bit će svečano otvorenje izložbe "Franjo Fuis: od stripa do kazališta i filma i natrag" Veljka Krulčića, koja će u Vinkovcima biti postavljena u sklopu suradnje Media In Time festivala i Fra Ma Fu festivala reportaže i reportera, koji će se ove godine, u osmom izdanju održati od 7. do 9. listopada u Daruvaru.                            
 
Drugog festivalskog dana, 3. rujna, program se nastavlja u Vukovaru s predavanjem komunikacijskog i medijskog stručnjaka Tomislava Levaka, predavača na Akademiji za umjetnost i kulturu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera iz Osijeka na temu "Kako i zašto se produciraju i šire dezinformacije i lažne vijesti?". Slijedi panel-diskusija "Lažne vijesti – kako se boriti protiv", koja će biti otvorena prezentacijom mladog vinkovačkog informatičara Davida Budaya, stručnjaka za OSINT (podatke otvorenog koda), odnosno pronalaženje informacija iz javno dostupnih izvora.
 
Osim hrvatskih novinarki i novinara, sudionici 3. Media In Time festivala bit će i predsjednica Europske federacije novinara i Sindikata novinara Hrvatske Maja Sever i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko te kolegice i kolege novinari iz Bosne i Hercegovine i Srbije te studenati s Odsjeka za kulturu, medije i menadžment Akademije za umjetnost i kulturu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera iz Osijeka s kojom je Centar za kulturu medija nedavno potpisao sporazum o suradnji.
 
Program 3. Media In Time festivala novinarstva  

Izvor: HND