Preskočite na glavni sadržaj

28. Festival Orgulje Heferer

28. Festival Orgulje Heferer
Festival Orgulje Heferer nacionalni je festival na kojem mladi, ali i afirmirani hrvatski i inozemni orguljaši, uz svoje kolege vokalne i instrumentalne soliste, predstavljaju orguljsku baštinu Hrvatske. Koncerti se održavaju u svim dijelovima Hrvatske, u sakralnim objektima i reprezentativnim prostorima koji posjeduju orgulje koje je izradila, restaurirala ili održava Umjetnička radionica Heferer. 
vrijeme: 29.05.2022. - 23.12.2022.
url: https://www.facebook.com/heferer/

Temeljna ideja Festivala jest prezentacija vrijednih, najčešće povijesnih glazbala koja se nalaze diljem Hrvatske kako bi se o njima skrbilo, pružalo informacije o njihovoj povijesti i značaju te podsjećalo na njihovu vrijednost kao važan dio hrvatske kulturne baštine. Festival se održava od 1994. godine, a svake godine u okviru svojih koncerata predstavi i nekoliko novoobnovljenih glazbala, zvukovnih spomenika kulture. Održavanjem koncerata visoke kvalitete, razvija se i svijest zajednice o vrijednostima lokalne kulturne i povijesne baštine. Od začetka Festivala do danas održano je preko 500 koncerata, a u 2022. godini planira se održati ukupno 17 koncerata diljem Republike Hrvatske.

Održavanje koncerta na obnovljenim, iznimno vrijednim, povijesnim instrumentima doprinosi njihovoj revitalizaciji te time i očuvanju kulturne baštine. Važno je za naglasiti kako je ulaz na sve koncerte besplatan, čime se kulturni sadržaj što ga Festival promovira čini direktno dostupnim svim zainteresiranim posjetiteljima. Također, mnoga mjesta u kojima se koncerti održavaju nemaju razvijen koncertni i glazbeni život, stoga su koncerti festivala Orgulje Heferer jedan od rijetkih (a važnih!) doprinosa razvoju glazbene kulture tih lokaliteta. Popis svih koncerata 28. Festivala Orgulje Heferer>>>


28. Festival Orgulje Heferer – nadolazeći koncerti


Prosinac
  • 5. 12. 2022. u 18 sati
 
Krapina, župna crkva sv. Nikole
Branko Mihanović, oboa
Ljerka Očić, orgulje
 
  • 15. 12. 2022. u 18 sati
 
Gorjani, župna crkva sv. Jakova
Kristina Owais, sopran
Krešimir Klarić, orgulje
 
  • 16. 12. 2022. u 18 sati
 
Osijek, Muzej Slavonije
Kristina Owais, sopran
Krešimir Klarić, pozitiv
 
  • 23. 12. 2022. u 19 sati
 
Gornja Stubica, župna crkva sv. Jurja mč.
Valentina Fijačko Kobić, sopran
Helena Lucić Šego, mezzosopran
Josipa Leko, pozitiv