Preskočite na glavni sadržaj

27. CRŠ Zagreb Comic Con

27. CRŠ Zagreb Comic Con
Od 19. do 21. travnja 2024. godine u Zagrebu se po dvadeset i sedmi put okupljaju renomirani strip autori i ljubitelji stripa na 27. CRŠ Zagreb Comic Con festivalu stripa u zagrebačkom Studentskom centru.
vrijeme: 19.04.2024. - 21.04.2024.
mjesto: Zagreb
url: https://zagrebcomiccon.com/

Otvorenje festivala održat će se u petak 19. travnja u 20 sati, nakon čega slijedi koncert! Sajam stripa otvoren je od 17 sati.
 
Posjetitelje u tri dana festivala očekuje raznovrsni program ispunjen predavanjima i druženjem sa strip autorima, promocijama novih izdanja, izložbama, strip kvizom, koncertima i kino projekcijama!
 
Svi sadržaji su besplatni za posjetitelje!
 
Kao i proteklih godina, ugostit ćemo crtače, autore, pisce i scenariste iz Hrvatske i svijeta. Gosti ovogodišnjeg festivala su: Joevito Nuccio, Claudio Castellini, Walter Venturi, Marcello Mangiantini, Dalibor Talajić, Milko Peko, Vladimir Davidenko, John Lees, Krešimir Biuk, Aleksandar Zograf i Gaël Henry.
 
2024. je posebna godina za CRŠ!
Prije dvadeset godina, na istom mjestu i na istom, ali mnogo mlađem festivalu, naš je gost bio velikan talijanske devete umjetnosti, likovni tvorac Zagora i cijele legende oko njega, maestro Gallieno Ferri!
Povodom te godišnjice, naši gosti i Zagorovi crtači Joevito Nuccio, Marcello Mangiantini i Walter Venturi, za ovu su posebnu priliku nacrtali su hommage Ferriju i njegovom gostovanju u Zagrebu 2004. godine.

https://www.facebook.com/crtani.romani.sou/