Preskočite na glavni sadržaj

21. tribina Poezija to go - druženje s pjesnicima

Dvadeset i prva tribina Poezija to go - druženje s pjesnicima održat će se u ponedjeljak 8. travnja u Kulturno informativnom centru u Zagrebu, s početkom u 19 sati.
vrijeme: 08.04.2024. -
mjesto: Zagreb

Poezija to go je projekt poticanja čitanja poezije namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Pokrenula ga je književnica i pjesnikinja Sonja Zubović iz ljubavi prema hrvatskom jeziku, pod motom „poezija je laboratorij jezika, a jezik je nukleus nacionalnog identiteta“. 
Projekt je zaživio digitalno na društvenim mrežama 2015. godine, otad bilježi izuzetno lijepe rezultate kontinuirane vidljivosti i popularnosti.
U okviru projekta organizirani su zapaženi programi Poezija u gradu 2019. i 2020. godine  populariziranja  poezije putem city light plakata,  snimljene su brojne interpretacije dramskih umjetnika vrijednih poetskih tekstova suvremenih hrvatskih pjesnika te su organizirane radioemisije Druženja s pjesnicima za internetski radio 808 itd.

Poezija to go kontinuirano od 2015. g. organizira i tribine - druženja s pjesnicima.  
Tribine podržavaju prisutnost umjetnički vrijedne poezije u suvremenoj recepciji u živom susretu s publikom.  Sve tribine se snimaju, trajno su na internetu  dostupne su široj publici u 

U ponedjeljak 08. travnja 2024. u 19 sati  na dvadeset i prvoj tribini Poezija to go druženju s pjesnicima nastupaju: 
Alojz Majetić, Božica Brkan, Biserka Goleš Glasnović, Marina Čapalija, Branislav Glumac i Sonja Zubović. 
 
Glazbeni gosti su Zlatko Majsec i Ivan Vidović.
Voditeljica programa i autorica projekta je Sonja Zubović.