Preskočite na glavni sadržaj

2. Međunarodna umjetnička i znanstvena konferencija 'Osobe s invaliditetom u umjetnosti, znanosti, odgoju i obrazovanju'

Akademija za umjetnost i kulturu Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku organizira 2. Međunarodnu umjetničku i znanstvenu konferenciju 'Osobe s invaliditetom u umjetnosti, znanosti, odgoju i obrazovanju', 2. i 3. prosinca 2021.
vrijeme: 02.12.2021. - 03.12.2021.
mjesto: Osijek
url: http://www.uaos.unios.hr/

U konferenciji sudjeluju znanstvenici i umjetnici iz 12 zemalja i 14 Sveučilišta  koji izlažu 87 radova na teme iz područja Inkluzivnih politika i praksi u umjetnostima, znanosti, kulturi, umjetničkom i općem odgoju i obrazovanju, te drugim aspektima života. 
 
Konferencijski rad započinje plenarnim predavanjima znanstvenika koji iz različitih znanstvenih područja ili umjetničkih pedagogija djeluju kao eminentni i priznati stručnjaci područja. 
 
Cilj je održavanja Konferencije pridonijeti znanstvenom i umjetničkom dijalogu o osobama s invaliditetom kako bi se potaklo širu akademsku i društvenu zajednicu na veći brigu, uključivanje, promišljanje o osobama s invaliditetom i njihovim načinima življenja i djelovanja u suvremenom društvu. redišnja tema Konferencije su Inkluzivne politike i prakse kojim se željelo potaći promišljanja kakve su politike vezane uz osobe s invaliditetom te kako egzistiraju inkluzivne prakse. 

Opširnije...