Preskočite na glavni sadržaj

19. Ružičkini dani 'Danas znanost - sutra industrija'

19. Ružičkini dani će se održati od 21. do 23. rujna u Vukovaru pod motom 'Danas znanost - sutra industrija'. Svečano otvaranje skupa će se održati u srijedu, 21. rujna, s početkom u 9 sati, u Hrvatskom domu Vukovar.
vrijeme: 21.09.2022. - 23.09.2022.
mjesto: Vukovar
url: https://www.ruzickadays.eu/

Skup organiziraju Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (PTFOS), Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), European Chemical Society (EuCheMS) i European Hygienic Engineering and Design Group (EHEDG).
 
Ružičkini dani su interdisciplinarni skup kojemu je cilj promicanje izvrsnosti u znanstvenim i stručnim istraživanjima s naglaskom na primjenu najnovijih znanstvenih rezultata i stručnih dostignuća. Skup je ujedno i prigoda za susrete, razmjenu mišljenja i iskustava te uspostavu suradnje među sudionicima s visokih učilišta, instituta i gospodarstva.
 
Rad Skupa odvijat će se kroz plenarna i pozvana predavanja, usmena i posterska priopćenja, kao i sponzorirana predstavljanja gospodarskih subjekata.
 
Važno je istaknuti i da se od 2008. u okviru Ružičkinih dana održava i Susret mladih kemičara, gdje učenici srednjih škola iz Republike Hrvatske i susjednih država predstavljaju svoje radove iz područja kemije, a najbolji se nagrađuju.