Preskočite na glavni sadržaj

18. TREPS susreti plesnih grupa

Centar za kulturu Trešnjevka iduća tri mjeseca postaje okupljalište plesnih amatera iz cijele Hrvatske jer se u sklopu Trešnjevačke plesne scene održavaju 18. TREPS susreti plesnih grupa.
vrijeme: 17.03.2023. - 14.05.2023.
mjesto: Zagreb
url: https://cekate.hr/program/18-treps-susreti-plesnih-grupa/

Manifestacija je počela u petak, 17. ožujka, kada je nastupilo 10 koreografija u kategoriji suvremeni ples.
 
Na susretima će nastupiti 982 mladih plesačica i plesača u dobi od 3 do 24 godine u 111 koreografija plesnih studija iz Zagreba, Varaždina, Čakovca, Karlovca, Požege, Jastrebarskog, Koprivnice, Splita, Sutivana i drugih gradova iz cijele Hrvatske. Pokazat će svoja plesna umijeća u kategorijama balet, suvremeni ples, modern, jazz dance, show dance te urbanim plesnim stilovima.
 
Susreti se održavaju 17.-19. ožujka, 31. ožujka, 1. i 2. travnja s početkom u 19 sati te 13. i 14. svibnja s početkom u 11 sati na pozornici Centra za kulturu Trešnjevka.
 
Trideset i pet ponajboljih koreografija po ocjeni žirija sudjelovat će na TREPS festivalu od 19. do 21. svibnja 2023. u Centru za kulturu Trešnjevka. TREPS susreti i festival afirmiraju plesni izraz i plesnu umjetnost na Trešnjevci, u Zagrebu i Hrvatskoj te tako doprinose razvoju nezavisnoga plesnoga stvaralaštva.
 
TREPS umrežava i okuplja zaljubljenike u ples od najranijeg djetinjstva do onih malo starijih. Ocjenjivački sud 18. TREPS-a čine istaknuti plesni umjetnici i pedagozi:  Maja Đurinović, Ljiljana Gvozdenović, Andrei Izmestjev, Kornelija Kosanović Drvar, Tihana Strmečki, Una Štalcar Furač.