Preskočite na glavni sadržaj

18. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava

Ponajbolji domaći mali vokalni sastavi nastupit će 28. studenoga 2021. u Dvorani Domoljub u Koprivnici, u okviru 18. izdanja Susreta hrvatskih malih vokalnih sastava. Susret će se moći pratiti i putem videoprijenosa na Facebook i Youtube stranicama Hrvatskog sabora kulture.
vrijeme: 28.11.2021. -
mjesto: Koprivnica
Riječ je o festivalu posvećenom bogatom i raznovrsnom vokalnom stvaralaštvu od izvorne pučke glazbe, folklora do slobodnih stilova i žanrova koji organizira Hrvatski sabor kulture, krovna udruga kulturno-umjetničkog amaterizma u RH. Domaće vokalno stvaralaštvo, nakon teškog pandemijskog razdoblja i online realizacije većine kulturnih programa u 2020. i 2021. godini, bit će predstavljeno u koncertnoj izvedbi više od 200 pjevača iz jedanaest hrvatskih županija i Slovenije.
U programu 18. Susreta nastupit će ukupno 16 malih vokalnih sastava koji su svoj nastup izborili u selekciji od ukupno 34 mala vokalna sastava. Program Susreta bit će održan u skladu sa strogim epidemiološkim mjerama u dva dijela. Prvi dio bit će posvećen izvornim pučkim napjevima u izvedbi skupina iz Bekteža, Kutereva, Velike Ludine, Gornjeg Kraljevca, Siska i Slavetića koji će nastupiti u dvorani Domoljub od 12 sati. Od 17 sati istoga dana, koprivnička će publika moći poslušati male vokalne sastave folklornog izričaja iz Čakovca, Oroslavja, Garešnice, Ludbrega i Ljubljane, te sastave slobodnih stilova i žanrova koji dolaze iz Konjščine, Sračinca, Senja, Kastva i Zagreba.
Izvedbe sudionika pratit će Stručno povjerenstvo u sastavu dr. sc. Joško Ćaleta, Tomislav Habulin i Zlatan Sindičić koje će odlučiti o najuspješnijim izvedbama u svakoj od 3 kategorije koncertnog programa. Program će završiti podjelom priznanja i nagrada te okruglim stolom stručnog povjerenstva i predstavnika malih vokalnih sastava.

S obzirom na epidemiološke mjere, ulaz za publiku će biti besplatan uz obvezu predočenja EU digitalnih COVID potvrda, nošenje maski i fizički razmak. 18. Susret možete pratiti i putem videoprijenosa na Facebook i Youtube stranicama HSK-a.

Opširnije