Preskočite na glavni sadržaj

18. Noć muzeja - Muzeji su važni! (petak, 27. siječnja)

18. Noć muzeja - Muzeji su važni!  (petak, 27. siječnja)
Hrvatsko muzejsko društvo organizira osamnaesti put manifestaciju Noć muzeja u petak 27. veljače 2023. godine, u suradnji s brojnim hrvatskim muzejima i drugim baštinskim, znanstvenim i obrazovnim institucijama. Svečano otvaranje ovogodišnje manifestacije održat će se u Etnografskom muzeju Zagreb, a program u institucijama vašega grada potražite na stranici https://noc-muzeja.hr/.
vrijeme: 27.01.2023. - 27.01.2023.
mjesto: Hrvatska
url: https://noc-muzeja.hr/
Noć muzeja 2023. koncipirana je kao dinamična manifestacija  s fokusom na  važnu ulogu muzeja u zajednici, na dobre i pozitivne muzejske prakse, različite suradnje i razmjenu znanja, razvijanje partnerstva, razvoj muzeja i muzejske publike. Stoga je i tema ovogodišnje Noći muzeja, MUZEJI SU VAŽNI - odgovarajuća u vremenu različitih kriza i nesigurnosti s jedne strane i potrebe čovjeka za novim spoznajama, doživljajima, edukacijom i u konačnici zabavom, s druge strane.

Muzeji i brojni drugi sudionici pripremaju bogate programe za različitu muzejsku publiku, od  muzejskih zbirki i muzejskih postava, zanimljivih izložbi,  stručnih, znanstvenih, edukativnih i zabavnih sadržaja do mogućnosti virtualnih obilazaka muzejskih prostora i  postava, povijesnih zdanja i zaštićenih baštinskih lokaliteta. Upravo je primjena digitalnih tehnologija u prezentaciji različitih sadržaja otvorila neslućene mogućnosti  interpretacije i dostupnosti.

Posebno je vrijedan doprinos HRT-a, koji i ove godine priprema produkciju posebne emisije na HTV-u, na temu Noći muzeja, što je i proteklih godina značajno utjecalo na populariziranje ove manifestacije.
 
Također, za sve posjetitelje u Zagrebu, kao i ranijih godina, ZET  je osiguran je besplatan prijevoz, tzv. muzejskim tramvajem, mini busovima na relaciji Muzej Mimara – Gornji grad i posebnom linijom Mažuranićev trg – Muzej suvremene umjetnosti. 
 
Tijekom održavanja NOĆI MUZEJA ulaz u sve muzeje je slobodan.

Novosti i programe pojedinih muzeja u Noći muzeja pratite na:
https://noc-muzeja.hr/
https://www.facebook.com/nocmuzeja.hr/