Preskočite na glavni sadržaj

18. izdanje manifestacije 'Moje, tvoje, naše'

U fokusu ovogodišnjeg interdisciplinarnog tematskog festivala Moje, tvoje, naše, koji udruga Drugo more provodi u Rijeci od 2006. godine, bit će 'nestvarni podaci'.
vrijeme: 30.03.2023. - 28.04.2023.
mjesto: Rijeka
url: http://drugo-more.hr/
Manifestacija će se kroz izložbeni i diskurzivni program baviti temom nestvarnih podataka, koji predstavljaju način za razigranu interakciju s algoritamskim režimima i ponovno stjecanje mogućnosti djelovanja i kontrole u društvu obilježenom automatiziranim nadzorom i prikupljanjem podataka.
 
Na grupnoj izložbi u Galeriji Filodrammatica (Rijeka, Korzo 28/1, 30. 3. - 28. 4. 2023.), radove će predstaviti međunarodni umjetnici i kolektivi Lauren Lee McCarthy, Jeremy Bailey, Adam Harvey, Tega Brain i Surya Mattu, Simon Weckert, Iodine Dynamics, Mario Santamaría i Telecommuters Working Group. Kustosi izložbe su ciriško-berlinski umjetnički kolektiv !Mediengruppe Bitnik.
 
Izložbu će pratiti javni razgovor na temu nestvarnih podataka (velika dvorana Filodrammatice, Korzo 28/1, Rijeka,  31. 3. 2023., u 19 sati), u kojem će između ostalih sudjelovati članovi kolektiva !Mediengruppe Bitnik i RYBN, istraživač digitalne kulture Felix Stalder, filozof Srećko Horvat, umjetnik Mario Santamaría, te istraživač i programer Marcell Mars.
 
Detaljni program uz opise svih radova i biografije autora dostupan je na našoj internetskoj stranici, na poveznici:
http://drugo-more.hr/moje-tvoje-nase-2023/