Preskočite na glavni sadržaj

18,5 milijuna kuna za programe knjižnične djelatnosti u 2023. godini

Na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2023. godinu, za programsko područje knjižnične djelatnosti, pristiglo je 475 prijava, od kojih su za financiranje odobrena 442 programa.
vrijeme: 29.12.2022. -
url: https://min-kulture.gov.hr/

Na temelju obveznih godišnjih financijskih izvješća, koja sukladno ugovorima o financiranju Ministarstvu kulture i medija dostavljaju korisnici, izvješća županijskih matičnih službi koja ujedinjuje Matična služba za narodne knjižnice Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu te statističkih podataka prikupljenih iz Sustava jedinstvenoga elektroničkog prikupljanja statističkih podataka o poslovanju knjižnica, Služba za arhivsku i knjižničnu djelatnost analizirala je poslovanje svih narodnih knjižnica u Republici Hrvatskoj te cjelokupne knjižnične djelatnosti u području narodnih knjižnica kao podlogu za kriterije vrednovanja programa pristiglih na Poziv za predlaganja programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2023. godinu za knjižnične djelatnosti.

Na temelju te podloge, Hrvatsko knjižnično vijeće je donijelo kriterije vrednovanja programa knjižnične djelatnosti. Opširnije>>>