Preskočite na glavni sadržaj

14. Kazališna revija Akademije dramske umjetnosti – KRADU

14. Kazališna revija Akademije dramske umjetnosti – KRADU
Kazališna revija Akademije dramske umjetnosti (KRADU) bijenalna je revija kazališnog stvaralaštva studenata Akademije. Revija je nastala iz potrebe da studenti izvedbenih umjetnosti predstave svoje umjetničko djelovanje široj javnosti. Ovogodišnji KRADU održat će se od 23. do 27. travnja. Festival se tematski oslanja na Dionizijske svečanosti koje su se, baš poput KRADU-a, održavale u proljeće.
vrijeme: 23.04.2024. - 27.04.2024.
mjesto: Zagreb
url: https://kraduadu.wordpress.com/

Tijekom pet dana festivala imat ćete priliku vidjeti predstave nastale u posljednje dvije godine na Akademiji dramske umjetnosti te gostovanja ispitnih predstava studenata glume iz Beograda i Novog Sada. Budući studenti Akademije, susrest će se sa sadašnjim studentima na takozvanim speed meet konzultacijama, dok će profesionalci, koji već rade u struci, moći sudjelovati na panelima koji će se baviti pitanjem strukovnih cjenika i položajem producenata na tržištu rada. Revija sadrži i mnoštvo različitih događanja poput Večeri poezije ili filmske projekcije o Kugla glumištu te neizostavno druženje i razmjene iskustava na hodnicima ADU-a.
 
Ideja je ove Kazališne revije promovirati važnost kazališne umjetnosti i kulture među mladima, potaknuti aktivnu razmjenu ideja te inspirirati i podržati razvoj budućih generacija kazališnih profesionalaca.