Preskočite na glavni sadržaj

13th Zagreb International Blues Festival

13th Zagreb International Blues Festival
13th Zagreb International Blues Festival održat će se od 22. do 25. studenog 2022. na tri zagrebačke lokacije, a ugostit će ukupno devet vrhunskih blues izvođača.
vrijeme: 22.11.2022. - 25.11.2022.
mjesto: Zagreb
url: https://hrvatskebluessnage.hr/

Festival, kao i svake godine počinje u utorak tradicionalnom svirkom “BLUES FOR YOU – TRIBUTE TO BUHA”, koja je posvećena osnivaču Hrvatskih blues snaga, nažalost prerano preminulom Draženu Buhinu Buhi. 22.11. u klub Hard Place zasvirat će BEN DOVER, TOMISLAV GOLUBAN, BLUES POISON i REFORMATORI, sastav mladih blusera iz velikogoričke Mungos blues i rock škole. Ulaz slobodan.
U srijedu 23.11. Zagreb International Blues Festival tradicionalno približava blues glazbu najmlađima u sklopu programa “Blues in the School” te će tako ove godine mališani iz O.Š. Horvati imati priliku slušati predavanje i nastup starih blues majstora – BORISA HREPIĆA, MIRE DIMIĆA I VEDRANA ŽANKA, koji će kroz edukativnu glazbenu radionicu razveseliti buduće bluesere. 
U četvrtak 24.11. na glavnoj večeri festivala u klubu Hard Place svoj nastup održat će član ”Blues kuće slavnih” -  legendarini britanski blues gitarist i pjevač NORMAN BEAKER sa svojim bendom. Kao zagrijavanje za koncert nastupit će zagrebački blues/country duo TOMICA & ROBI. Ulaznicu u pretprodaji možete kupiti u Hard Place-u i Dirty Old shopu te online na Entrio.hr i CoreEvent. Na dan koncerta, cijena ulaznice iznosi 70 kuna.
U petak 25.11. na završnoj večeri festivala u zagrebačkom klubu Booze & Blues nastupit će band VENI VIDI WHISKEY iz Kotoribe, koji promoviraju svoj EP ”Between the Rivers”, a nakon njih će nastupiti sjajni ZACK DUST sa svojim bendom koji iako potječu iz Varaždina, veliki dio svoje karijere realiziraju u Americi. Ulaz slobodan.