Preskočite na glavni sadržaj

13. Pozitivan koncert u Domu sportova

Trinaesto izdanje Pozitivnog koncerta, posvećenog obilježavanju Svjetskog dana AIDS-a, predstavit će u subotu 2. prosinca u zagrebačkom Domu sportova čak pet izvođača - Brkove, Kawasaki 3P, Elemental, Repetitor i Otrovnu Kristinu, koji su se tim povodom priključili nacionalnoj kampanji "Nauči, primjeni, podijeli", usmjerenoj na bolje razumijevanje odgovornog spolnog ponašanja.
vrijeme: 02.12.2017.
mjesto: Zagreb; Dom sportova, Trg Krešimira Ćosića 11
url: https://www.facebook.com/Pozitivankoncert

Pozitivan koncert tradicionalno organiziraju Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa (HUHIV) i Los Angeles agencija (LAA) s ciljem ukazivanja na probleme AIDS-a i HIV-a, te jačanja svijesti o važnosti očuvanja zdravlja, odgovornog ponašanja, potrebe testiranja i anti-diskriminacije.
 
Nakon specijalnog prošlogodišnjeg Pozitivca na kojem su nastupili Josipa Lisac, Bajaga, Rundek Cargo Trio i Luce, središnja zimska glazbena manifestacija u svojem se trinaestom izdanju vraća zvuku koji je dominirao koncertom već duže od desetljeća, ali i s pojačanim brojem izvođača, pa će tako umjesto standardna četiri benda, ovaj put u Domu sportova zasvirati njih pet.
 
Svoje prve nastupe na Pozitivnom koncertu upisat će beogradski Repetitor i zagrebačka Otrovna Kristina, najavljeni kao dva fantastična rock trojca, koji će ove godine pozornicu podijeliti s tri izvođača koji već imaju iskustva i sa svirkama na Pozitivcu i s rasprodavanjem jedne od dvorana zagrebačkog Doma sportova: Brkovima, Kawasaki 3P-om i Elementalom.
 
Koncert predstavlja vrhunac kampanje HUHUIV-a i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo pod nazivom "Nauči, primjeni, podijeli", kojoj je cilj informirati i educirati mlade o zaštiti spolnog zdravlja.
 
Kampanja se odvija uz podršku Grada Zagreba, Ministarstva zdravstva, Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država Zagreb, Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog farmaceutskog društva, a na svojim su joj se društvenim mrežama priključili i bendovi koji nastupaju na 13. Pozitivcu, Elemental, Kawasaki 3P, Brkovi i Otrovna Kristina.
 
Ovogodišnji "snažni Pozitivni line up" poziva mlade da skinu mobilnu aplikaciju "Spolno zdravlje", kojom se želi poboljšati razumijevanje odgovornog spolnog ponašanja, zdravog stila života i zaštite od spolno prenosivih infekcija u cilju očuvanja i unapređenja zdravlja, a dodatnu poruku o važnosti spolno odgovornog ponašanja i zaštite spolnog zdravlja dat će svojim sudjelovanjem na koncertu 2. prosinca.
 
Događaj koji je u trinaest godina prešao put od prvog izdanja 2005. u Tvornici kulture, preko Cibone, gdje se održao 2010., do pet zaredom rasprodanih Velikih dvorana Doma Sportova, Pozitivan koncert u proteklih je dvanaest godina ugostio bendove i glazbenike kao što su Dubioza Kolektiv, Hladno pivo, Josipa Lisac, Bajaga i Instruktori, Rundek Cargo Trio TBF, Let 3, PipsChips&Videopclips, Goran Bare & Majke, Laibach, Stereo MCs, Urban & 4, Jonathan, Massimo i mnogi drugi, na koncertima koje je posjetilo ukupno više od 80 tisuća ljudi. (Hina)