Preskočite na glavni sadržaj

12. CU'FUS / Cirkuski ulični festival u Samoboru

12. CU'FUS / Cirkuski ulični festival u Samoboru
Dvanaesto izdanje cirkuskog uličnog festivala u Samoboru održat će se na Trgu kralja Tomislava i u parku oko Muzeja Samobor, od 19. do 21. svibnja, s cjelodnevnim programom.
vrijeme: 19.05.2023. - 21.05.2023.
mjesto: Samobor
url: https://www.facebook.com/cufus.fest

Cu'fus je međunarodni festival cirkuske umjetnosti koji se održava od 2011. Godine u Samoboru. Organizacijski tim čine cirkuski umjetnici i zaljubljenici u cirkusku umjetnost.
 
Gostujuće trupe i umjetnici na ovogodišnjem festivalu:
Circooltura (Švicarska), 4 Monkeys (Italija), Flame Rain Theatre (Austrija), Duo Ariadna (Italija), Wunder Tandem (Italija), Tricycle trauma (Hr), Cirkultura (Hr), Loop Cirkus (Hr), Cirkorama (Hr), Marijana Matoković (Hr), ...
 
Program festivala uključuje CirkoKolaž, Otvorenje festivala, Eksperimentalni petak, Cu'fusek, cirkuske ulične predstave, radionice cirkuskih vještina, Chillibar, glazbeni program, prezentacije, izlagače.
 
CirkoKolaž – cirkuski kabaret produciran od strane organizacijskog tima festivala koji se izvodi na pozornici u parku ispred Muzeja Samobor, kao prvi program festivala. CirkoKolaž namijenjen je najmlađima i  odvija se u suradnji sa DV Izvor, Samobor
Otvorenje festivala odvit će se na Trgu kralja Tomislava, u paradi otvorenja sudjelovati će umjetnici koji nastupaju na festivalu. Režiju parade potpisuje Mario Kovač. Organizacijski tim i dogradonačelnik grada Samobora otvoriti će festival uz par prigodnih riječi.
Eksperimentalni petak naziv je za program prvog dana festivala. Program je usmjeren na suvremene forme u cirkuskoj i srodnim umjetnostima u obliku predstave, performansa, prezentacije, instalacije, multimedije..
Cu'fusek je naziv dječjeg programa na festivalu. Program Cu'fusek odvija se u prijepodevnom terminu i uključuje predstave, performanse, glazbu, likovni program, čitanje priča u suradnji sa Gradskom knjižnicom Samobor- dječji odjel i cirkuskom umjetnicom.
Cirkuske ulične predstave namijenjene su publici svih dobnih skupina. Umjetnici koji nastupaju na festivalu dolaze iz Švicarske, Italije, Venezuele, Austrije,  Hrvatske,... Predstave će se održavati u parku oko Muzeja Samobor i na Trgu kralja Tomislava.
Radionice cirkuskih vještina održavaju se u subotu i nedjelju od 14-17 sati u parku iza Muzeja Samobor. Radionice cirkuskih vještina uključuju vožnju monocikla, vrtnju hula hoopa, zračne vještine, POI, slackline, žongliranje,.. Osim vođenih radionica ovdje su i hula hoop rekviziti za slobodno korištenje tokom festivala.
ChilliBar program smješten je iza Muzeja Samobor, i odvija se od 12 sati subotom i nedjeljom, na njemu nastupaju heroji scene i pune park ambijentalnim zvukovima od kojih noge same plešu.
Glazbeni program uključuje glazbenike i eksperimentalne umjetnike koji će svoje izvedbe namijenjene za ples u parku izvesti tokom subote i nedjelje
Prezentacije vještina odvijati će se u subotu i nedjelju od 14-17 sati ispred Muzeja Samobor, a u programu će nastupati polaznici tečajeva cirkuskih vještina i srodnih umjetnosti.
Izlagači kao neizostavni dio festivala sa svojim kućicama i štandovima
 
Nositelj projekta je cirkuska udruga Cirkultura iz Samobora. Program festivala podržan je od Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Zagrebačke županije, Grada Samobora i Turističke zajednice Grada Samobora. 

Suradnja:
Festival podržavaju PU Samobor, Komunalac Samobor, Muzej Samobor
Cu'fusek /Knjižnica Samobor- dječji odjel, DV Izvor
  
Program festivala je besplatan, uz „obaveznu“ donaciju u šešir.

12. Cu'fus | Facebook