Preskočite na glavni sadržaj

100 godina Muzičke akademije u Zagrebu

100 godina Muzičke akademije u Zagrebu
Svečana proslava 100. obljetnice osnutka Muzičke akademije započela je 16. listopada 2021. koncertom 'Alumni 100' Simfonijskog orkestra Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, a završit će međunarodnim natjecanjem Rhythmophonia od 11. do 16. srpnja 2022., uz sudjelovanje Zagrebačke filharmonije u finalu. 
vrijeme: 16.10.2021. - 16.07.2022.
url: http://www.muza.unizg.hr/
Iz programa izdvajamo i nekoliko najvećih projekata, poput Pedagogije kreacije 29. listopada 2021. u suradnji s Francuskim institutom u Zagrebu, koji također slavi 100 godina postojanja te opernu premijeru Animal Farm skladatelja Igora Kuljerića u režiji Krešimira Dolenčića pod ravnanjem Mladena Tarbuka, koja je na rasporedu u ciklusu Lisinski subotom 27. i 28. studenoga 2021. kao zajednički projekt svih umjetničkih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu. Naposljetku, muzikolozi Muzičke akademije pripremaju opsežnu monografiju povodom njezina stotog rođendana, koja će biti predstavljena u siječnju 2022.
Brojni međunarodno priznati umjetnici, znanstvenici i pedagozi studirali su i radili na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu te su svojim djelovanjem u domovini i svijetu pronosili i potvrđivali ugled, kao i visoku razinu izvrsnosti našega glazbenog obrazovanja.
Nabrojit ćemo ovdje samo neke od njih: Radovan Vlatković, Ivan Repušić, Ljiljana Molnar Talajić, Nikša Bareza, Martina Filjak, ali i Arsen Dedić, Tereza Kesovija, Ivo Josipović… U medijskoj promociji objavljivat će se brojne priče, a dobar dio glazbenika nastupat će na zagrebačkim i hrvatskim pozornicama, i to baš u duhu obilježavanja obljetnice. Opširnije

Aktualnosti pratite na FB stranici MA
Koncert otvorenja