Preskočite na glavni sadržaj

10. MOP Festival multimedije

 10. MOP Festival multimedije
Deseti MOP Festival multimedije održava se od 21. do 23. listopada 2021. u Varaždinu, a program će publici ponuditi predavanja, radionice, koncerte, izložbe te jedan glazbeno-filmski spektakl.
vrijeme: 21.10.2021. - 23.10.2021.
mjesto: Varaždin
url: https://www.facebook.com/MOPfest
Pretprogram počinje 18. listopada otvorenjem izložbe „Iz Ptica“ Kaje Kajfež u P4 – Centru za mlade. Ovom se izložbom Kaja Kajfež po prvi put predstavlja varaždinskoj publici zbirkom osobno joj najdražih ilustracija nastalih u periodu 19. - 21. pod pseudonimom „Iz Ptica“ koji koristi od 2017. godine. 
Službeno otvaranje festivala bit će u četvrtak, 21. listopada u P4 – Centru za mlade. Prije otvaranja održat će se radionica Uvod u generativni dizajn — Mihael Miklošić na kojoj će polaznici imati priliku naučiti što je to generativni dizajn te osnovno korištenje alata za vizualno programiranje. Treći dio rezerviran je za izradu autorskih grafika polaznika u alatu NodeBox 3 uz mentorstvo voditelja radionice. Rezultat će biti kratka animacija.
Nakon otvaranja festivala posjetitelji će imati priliku pogledati izložbu „Generativna grafika“ Mihaela Miklošića. 
Nakon izložbe na programu je koncert Pitaj Klince, novi muzički projekt kreativnih glazbenika poznatih i od ranije kao Ask the Kiddos. 
Drugi dan festivala rezerviran za dronove, gaming na Sjeveru i „Kulturu u fokusu“
Kultura u fokusu, predstavlja razdoblje mučne 2020. godine, obilježeno pandemijom koronavirusa i snažnih potresa koji su uzdrmali sjeverni dio Hrvatske, a pandemijske mjere i prilike još traju i u 2021. godini. 
23. listopada slijedi jedinstveni glazbeno filmski – spektakl Kinofonija, predavanja, radionice, UX Meetup te zatvaranje festivala.
Zatvaranje festivala bit će u Kinu Gaj uz predavanje o 10 godina MOP Festivala multimedije, nakon čega će uslijediti jedinstveni audiovizualni, odnosno glazbeno-filmski spektakl pod nazivom Kinofonija. Riječ je o projektu Hrvatskog filmskog saveza i kina Tuškanac u suradnji s Goethe Institutom, a u okviru kojeg će se održati projekcija glasovitog nijemog filma Berlin, simfonija velegrada (Walter Ruttmann, 1927), uz glazbenu pratnju nagrađivanog i popularnog hrvatskog kvarteta Chui, koji će za ovu posebnu priliku uživo izvesti originalno skladanu prateću glazbu.
Raspored događanja