Preskočite na glavni sadržaj

10 hrvatskih umjetnika i kolektiva podržano je u okviru trećeg EFFEA poziva

Objavljeni su rezultati trećeg poziva EFFEA poziva za festivale za potporu umjetnicima u nastajanju. U okviru trećeg poziva Europskog festivalskog fonda za mlade umjetnike (EFFEA), podržano je 57 rezidencija odnosno 57 umjetnika u nastajanju (pojedinaca ili kolektiva) predloženih od strane 159 festivala iz 35 zemalja, a koji zahvaćaju rad u 18 umjetničkih disciplina.
vrijeme: 08.05.2024. -
url: https://deskkultura.hr/

Bespovratna sredstva EFFEA podržat će 57 projekata kroz 2 kategorije: rezidencije Discovery i rezidencije Springboard, koji će dobiti EUR 8.000  / EUR 15.000. Diljem Europe i šire, umjetnici i festivali radit će na svojim rezidencijalnim programima između 1. lipnja 2024. i 31. svibnja 2025. Detaljan opis svakog prijedloga rezidencije, umjetnika i uključenih festivala bit će dostupan na web stranici EFFEA-e koja već sadrži opise rezidencija EFFEA umjetnika i festivala podržanih prvim i drugim pozivom.

EFFEA je inicijativa Europskog udruženja festivala / European Festival Association (EFA) čiji je cilj vođenje platforme namijenjene umjetnicima u usponu za razvoj njihove karijere na međunarodnoj razini pod okriljem umjetničkih festivala.
 
O EFFEA POZIVU #3

U okviru inicijative EFFEA, otvoren je poziv za prekogranične suradnje festivala kako bi se podržali umjetnici u usponu. U koprodukciji vodećeg festivala u suradnji s partnerskim festivalima, svaki iz druge prihvatljive zemlje, rezidencija pruža umjetnicima u usponu stručnost, vrijeme, prostor i podršku za istraživanje njihovih ideja i kreativnih projekata, bilo da se radi o originalnim djelima ili razvoju postojećih. Cilj je uspostaviti trajne i značajne veze između umjetnika, festivala i publike.

Na trećem EFFEA pozivu podržano je 10 umjetnika i umjetničkih kolektiva iz Hrvatske: Šibenik Dance Festival, ASSITEJ, Marija Dejanović, Festival novog zvuka, NAE collective, Muzički biennale Zagreb, Nikolina Krstičević, Periskop Festival, Goulash Disko i Cres Fringe Festival. Čestitamo svim sudionicima i veselimo se aktivnostima odobrenih projekata!

Najzastupljenije umjetničke discipline na ovom pozivu glazba, ples i izvedbene umjetnosti.

EFFEA #3 odabrani projekti
 
EFFEA je inicijativa  Europskog udruženja festivala / European Festivals Association, koju sufinancira Europska Unija, a provodi ju partnerski konzorciji sastavljen od 14 EFFE HubovaCroatian Composers Society (Croatia), Culture Matters (Czechia), PLMF Arts Management (Estonia), France Festivals (France), Festival Friends (Germany), Stichting Caucasus Foundation (Georgia), Summa Artium Kultúra Támogató Nonprofit Kft. (Hungary), Association of Irish Festival Events (Ireland), ItaliaFestival (Italy), ARC Research and Consultancy Ltd. (Malta), Asociația Centrul Cultural Clujean (Romania), ArtLink (Serbia), Sweden Festivals (Sweden), Development Centre "Democracy through Culture" (Ukraine).