Preskočite na glavni sadržaj

10 godina zagrebačke manifestacije 'Dvorišta'

Već 10 godina Dvorišta pričaju priče o Zagrebu, a od 12. do 23. srpnja - na 12 dana - otvaraju vrata gornjogradskih palača i postaju središte zabave, druženja, otkrivanja i glazbenih nastupa uživo. Zavirite i ove godine iza njihovih fasada, jer tamo vas očekuju brojna iznenađenja!
vrijeme: 12.07.2024. - 23.07.2024.
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/dvorista.in/

„Predivna stvar. Svaka čast onom tko se sjetio oživiti dvorišta koja su čudesna. Ovim je oživio cijeli Gornji grad. Osjećam se kao turist u vlastitom gradu“ - poznati je citat koji je jedna Zagrepčanka zapisala u knjigu dojmova sad već davne 2014. godine.
 
„10 dvorišta za 10 godina“, poruka je u znaku koje će se održati ovogodišnja manifestacija - no organizatori ih još ne otkrivaju sve! Zasad neke, dobro poznate, poput atrija Muzeja grada Zagreba (Opatička 20) i Arheološkog vrta MGZ-a (Opatička 22), kao i Dvorišta Zvjezdarnice uz Popov toranj (Opatička 22).
 
U program Dvorišta vraća se novoobnovljena Gimnazija Tituša Brezovačkog u prostoru nekadašnjeg Plemićkog konvikta, ove godine sa čak 2 lokacije (ulaz s Jezuitskog trga), kao i lokacija Hrvatskog instituta za povijest - također s 2 prostora (u Opatičkoj 10, kao i ulazom s Radićeve ulice).
 
A sva ona, kao i druga koja će biti uskoro otkrivena, doista pričaju svoje unikatne, posebne, zanimljive i nesvakidašnje priče. Priče koje treba otkriti!
 
Dvorišta su „čarolija, romantika, zabava, druženje i avantura“. Dvorišta su „zvijezde, najzabavnija, omiljena, kultna“. Ona su „daleko najbolje iskustvo u Zagrebu“. Tako o Dvorištima pišu mediji.
 
Dvorišta su i sinonim za sjajnu glazbu, a bogatim programima kroz godine manifestacije prošli su i Matija Cvek, i Antonela Đinđić, i Gordana Marković, i Lu Jakelić, i Ivana Galić, i Matej Mudrovčić, i Zsa Zsa, i Zdenka Kovačiček i Ansambl Antiphonus, i još mnogi drugi. Dvorišta i dalje ostaju vjerna svojemu izvornom programu i konceptu, tako da vas u Dvorištima i ove godine očekuje niz sjajnih mladih pjevača i glazbenika.
 
Dvorišta su pritom - za sve od „7 do 77“, a zapravo „od 0 do 100“ - kao i do sada besplatna! Dnevni programi objavljivat će se nekoliko dana unaprijed na društvenim mrežama manifestacije, a manifestacija je otvorena svakim danom od 18:00 do 24:00 sata.
 
Od 12. do 23. srpnja vidimo se na Gornjem gradu - Zakačite se za Dvorišta!